www.elllobregat.com
La companyia Norwegian s’expandeix amb noves oficines corporatives a l’Aeroport de Barcelona – El Prat
Ampliar

La companyia Norwegian s’expandeix amb noves oficines corporatives a l’Aeroport de Barcelona – El Prat

miércoles 28 de enero de 2015, 18:12h

Les noves oficines a El Prat permetran gestionar l’activitat de l’empresa al sud d’Europa. D’altra banda, a partir de l’estiu, Norwegian posarà en servei un quart avió des de El Prat que permetrà obrir cinc noves rutes

Les bones notícies que arriben des de l’Aeroport de Barcelona – El Prat no només tenen relació amb les dades estadístiques de passatgers i de mercaderies que mouen. Els resultats de l’any mostren la bona salut de la infraestructura pratenca, però també els nous fitxatges que arriben per aquest 2015. La empresa escandinava Norwegian ha inaugurat avui les seves noves oficines corporatives per al sud d’Europa a l’Aeroport de Barcelona – El Prat. L’acte ha estat presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, qui ha valorat de forma molt positiva l’expansió de la companyia: “Ens consoliden en una molt bona posició i estan en la línia dels objectius que perseguim: convertir-nos en un veritable hub”, deia Vila durant la inauguració d’aquestes oficines.

I és que, amb la presència de Norwegian a El Prat es reforça l’aeroport de referència a Catalunya com a hub de connexiones entre Amèrica i Àsia. De fet, la companyia escandinava ha confirmat avui noves rutes que oferirà als Estats Units des de l’Aeroport de Barcelona – El Prat al 2016; en concret, Los Angeles, San Francisco, Nova York, Miami i Orlando. D’altre banda, Norwegian incorporarà un quart avió, a partir de l’estiu, que permetrà ampliar l’oferta de rutes des de Barcelona al Regne Unit, Croàcia, Dinamarca i Noruega. Les bones relacions, de fet, amb l’empresa fa pensar que, segons el conseller, arribin noves rutes a Amèrica del Sud i Àsia a mig termini.

Les noves instal·lacions de Norwegian ocupen la seu de l’antiga oficina executiva del Pla Barcelona d’Aena, a la Terminal 2. Des d’allà es va coordinar l’expansió de l’aeroport entre els anys 2000 i 2009. Ara, la companyia escandinava ocuparà els prop de 600 metres quadrats. No serà una base territorial, sinó que assumirà algunes de les funcions de la seu central, com ara bona part de les activitats de màrqueting, vendes, ingressos per serveis complementaris o la coordinació d’un cert nombre d’aeroports, entre d’altres.

L’oficina entrarà en servei la primera setmana de febrer i donarà feina a 35 persones, que arribaran a les 50 a mig termini. Així, en total, Norwegian emplearà a El Prat a unes 150 persones ja que actualment ja dóna feina a un centenar de treballadors entre pilots i tripulants de cabina. Aquest nombre s’ampliarà encara més amb les noves rutes programades per la companyia. I és que els bons resultats d’aquesta empresa a Barcelona –han tancat l’any amb 828.218 passatgers, el que representa un increment del 36% respecte el passat any- obliga, a aquesta companyia de baix cost, a apostar per la ciutat comtal.

Contra l’actual privatització

Un dels debats que continua obert és la necessitat o no de la privatització d’Aena, voluntat del govern espanyol. En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’ha volgut manifestar en contra del model que proposa Espanya: “No afavoreix el marc de competència en la mesura en què passem d’un únic agent públic a un únic agent privat i no hem resolt entrar en una dinàmica real de competència als aeroports espanyols […] El Govern de Catalunya ho lamentem–ha afegit-perquè discrepem d’aquest model i confio que no es prenguin decisions irreversibles que impedeixen progressar en la línia de la competència dels aeroports”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto