www.elllobregat.com
Marianao TéCor, el nou programa de convivència intercultural de Sant Boi
Ampliar

Marianao TéCor, el nou programa de convivència intercultural de Sant Boi

viernes 30 de enero de 2015, 16:45h
La Fundació Marianao, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Boi i l'Obra Social de La Caixa, presenta aquest nou programa per afavorir la integració en la comunitat santboiana dels nouvinguts
El debat de la crisis, la desconfiança, fins i tot, en les institucions i, sobretot, la desigualtat social són els motius pels qual Sant Boi té avui un nou Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, gràcies a la col•laboració entre l’Obra Social “la Caixa”, l’Ajuntament de Sant Boi i la Fundació Marianao. Un programa de convivència intercultural que estableix un vincle entre l’administració, els professionals i els ciutadans del barri santboià.

Una de les principals raons, a l’hora que objectiu que ha destacat el Patró de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Lanaspa, és “aconseguir que l’immigrant afegeixi un sentiment de pertinença a la terra sense renunciar, però, a la seva identitat i al seu país d’origen”. Es parla, per tant, d’un programa per la comunitat, no per l’immigrant aïlladament, ja que el punt fort del projecte és involucrar al veïnat i promoure el sentiment comú.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, qui ha presidit l’acte de presentació, ha agraït la col•laboració i l’esforç de les diferents entitats, per destacar el fet que “la diversitat enriqueix, però que, a la vegada, la seva gestió és un repte”. Per aquest motiu ha volgut fer constar el Pacte Local per la Inclusió i Cohesió Social que té Sant Boi, que –afirma- “és un marc que ens posiciona bé en aquest treball col•lectiu”.

Com a director territorial de “la Caixa”, Jordi Nicolau, ha posat l’accent en el treball en xarxa transversal de l’entitat, i ha dit que “ja fa anys que estem intentant implicar més territoris i treballar de manera més directa” per promoure iniciatives de caire social.

‘Marianao TéCor’ és el nom del projecte, no és d’esperar doncs que el President de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós, seguint un discurs sentimental i inclús filosòfic, justifiqui l’existència d’aquesta necessitat d’actuació remuntant-se als inicis. L’obra social salesiana n’és l’origen i conformà, 60 anys enrere, els primers metres d’un camí que encara perdura. Tot va començar en un context de drogues dures i marginació, context que avui és millor però que segueix patint i necessitant millores. A mode de personificació, a través de casos reals, Pedrós ha afirmat que la seva Fundació aposta per humanitzar la qualitat de vida de la població.

Com a punt i final de la seva intervenció, en l’acte de presentació del projecte, ha deixat anar una espurna d’esperança: “que ningú ens robi el somni que podem canviar el món”.


Marianao TéCor, el nou programa de convivència intercultural de Sant Boi
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios