www.elllobregat.com
El candidat socialista del Prat organitzarà petits ‘cafès’ amb la ciutadania
Ampliar

El candidat socialista del Prat organitzarà petits ‘cafès’ amb la ciutadania

martes 03 de febrero de 2015, 17:39h
L’alcaldable del PSC, Juan Pedro Pérez, vol fomentar la participació ciutadana per a portar un programa electoral consensuat
‘Cafès amb JP’. Aquesta és la iniciativa de Juan Pedro Pérez, cap de llista del PSC de El Prat, a la seva estrena com a alcaldable socialista a la ciutat pratenca. Ja en precampanya, Pérez plantejarà trobades de petit format a bars de la ciutat amb grups d’unes 5 o 6 persones que vulguin fer un cafè amb ell per poder parlar sobre les seves principals preocupacions d’aquests ciutadans, així com les seves possibles solucions.

La participació directe dels ciutadans és un reclam cada cop més important; una qüestió que ja no és de futur sinó de present i que es demostra amb iniciatives com aquestes, també, en precampanya. De fet, Juan Pedro Pérez va aplegar a un centenar de persones a la sala escènica del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, entre entitats i ciutadans, per poder compartir les seves idees amb la finalitat d’incloure-les al programa socialista.

A l’acte, el candidat a l’alcaldia -escollit al març de 2014- i actual portaveu socialista del grup municipal va manifestar la seva voluntat de fer partícips del seu programa a tots els ciutadans. Sota el lema ‘Ajuda’ns a fer del Prat la ciutat que vols’, es va organitzar un debat entre candidat i ciutadania on l’atur, l’estimulació de l’economia local, el suport a les famílies més desfavorides, o la gestió transparent de l’administració pública, entre d’altres, van ser els temes protagonistes.

El PSC porta des de 2003 formant govern en coalició amb ICV, primera força des dels inicis de la democràcia, encara com a PSUC. A les darreres tres legislatures, els ecosocialistes han necessitat del suport socialista per formar un govern estable. Des d’aleshores, més per context que no pas pel vincle governamental al municipi, els socialistes han anat perdent pistonada en favor d’un Partit Popular que, des de 2011, ha aconseguit ser segona força política, per primera vegada en la història democràtica. L’antic alcaldable del partit, José García, ha decidit fer un pas al costat i donar l’oportunitat a Juan Pedro Pérez, promesa des de fa anys a les files del PSC del Prat, i que ara tindrà l’opció d’aplicar visió com a persona jove però experimentada dins de l’agrupació socialista i dins del govern municipal. De moment, la participació ciutadana marcarà la seva campanya, front d’un Lluïs Tejedor (ICV), alcalde des de 1983, que no necessita pràcticament fer campanya per mantenir la fidelitat dels seus votants i front un Antonio Gallego, actual portaveu adjunt del PP al Congrés, que ja ha portat el seu discurs a l’extrem més dretà de la dreta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios