www.elllobregat.com
La Fundació Arranz-Bravo de L’Hospitalet obre les portes de ‘Partículas elementales’, la primera exposició individual de Fernando M. Romero a Catalunya

La Fundació Arranz-Bravo de L’Hospitalet obre les portes de ‘Partículas elementales’, la primera exposició individual de Fernando M. Romero a Catalunya

martes 03 de febrero de 2015, 18:01h
L’artista serà el protagonista de la tercera obra de l’Sculture’s Corner de la plaça d’Europa que ja farà un any de la seva estrena
Col·lisions, explosions, trajectòries i interferències. Aquests són alguns dels elements que l’artista Fernando M. Romero exposa a la seva creació artística per interpretar, a partir de la recerca científica, la realitat que ens envolta. La Fundació Arranz-Bravo inaugura aquest dijous 5 de febrer l’exposició ‘Partículas elementales’, la primera individual d’aquest autor cordovès a Catalunya.

Amb una obra centrada en una recerca sobre les relacions visuals i conceptuals, que l’artista identifica en els camps de la percepció icònica i de la ciència, Romero caça els matisos expressius que apareixen en la microrealitat que s’amaga rere els objectes, així com en la fragmentació del temps. Romero abraça la fotografia, la pintura, el vídeo i la instal•lació el que li aporta aquest llenguatge artístic híbrid tant característic.

Resident entre Berlin i Còrdova, Fernando M. Romero (Còrdova, 1978) és un dels artistes més prometedors de la plàstica espanyola contemporània, una realitat avalada per la seva trajectòria, que inclou la participació a fires internacionals com JustMad (Madrid), SWAB (Barcelona), Estampa (Madrid) o ArteSantander (Santander); diferents exposicions individuals, a Berlín (Egbert Baqué Contemporary Art), Estocolm (Candylandgallery), València (Galería Paz y Comedias), Elx (IV Beca Pilar Montalbán), Sevilla (AJG Gallery), Còrdova (Combo) o Santander (Galería Siboney); i importants reconeixements com la Beca Artes Nobles 2009, la IV Beca de Pintura Pilar Montalbán 2012 o la Beca de Creación de la Fundación Botín 2001.

En paraules del crític d’art Sema da Costa, membre del jurat del premi Miquel Casablancas 2014, l’obra de Romero “obté energia d’aquest frec continuat entre la mirada previsible i la inesperada, un xoc de forces actives on salten espurnes i es produeixen descàrregues espontànies que generen noves combustions pictòriques”. Encara que també, observa el crític, la seva obra va més enllà de l’especulació formal: “Les seves preocupacions artístiques són d’ordre conceptual abans que processual.” En aquesta direcció, la seva obra planteja qüestions com la impossibilitat de l’home de percebre la realitat sense transformar-la i el vincle entre la mirada i la memòria o entre la realitat i la ficció.

L’exposició és comissariada per Albert Mercadé amb la col·laboració del crític d’art Jaume Vidal Oliveras. La inauguració tindrà lloc el 5 de febrer, a les 19.30 hores, i romandrà oberta fins al 22 de març. Paral·lelament a l’exposició i en el marc del Mobile World Congress, que se celebrarà a la ciutat del 2 al 5 de març, Romero farà una instal•lació a l’Sculpture’s Corner de la plaça d’Europa, iniciativa que compleix un any portant la cultura al carrer de l’Hospitalet.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios