www.elllobregat.com
Intensa nevada, aquest matí, a Esparreguera | Ariadna Cañameras
Ampliar
Intensa nevada, aquest matí, a Esparreguera | Ariadna Cañameras

Tallada l'AP-7, entre Martorell i El Vendrell; l'A-2 a Abrera i la N-340 de Vallirana

miércoles 04 de febrero de 2015, 09:49h
Si ha nevat al teu municipi, envia'ns les teves imatges al twitter de @elLlobregat sota el hashtag #neualbaix Ja ens han arribat les primeres des de Torrelles, Esparreguera, Begues i Vallirana
Protecció Civil manté l'alerta del Pla NEUCAT per les intenses nevades que s'estan produint, aquest matí, al litoral i prelitoral de tota Catalunya. Segons les previsions meteorològiques, podria nevar a cotes de fins els 150 metres; és a dir, pràcticament a nivell de mar. De fet, Protecció Civil, que ja ha rebut 750 trucades a tota Catlunya (37 al Baix Llobregat) recomanar extremar les precausions. A nivell viari, les afectacions arriben a vies importants com l'AP-7 entre Martorell i El Vendrell, tancada per la nevada; així com a l'A-2 a Abrera i la N-340 de Vallirana, també sense trànsit. En aquest sentit, la forta nevada que també ha caigut a Begues ha obligar a tallar la carretera més perillosa de Catalunya, segons el darrer estudi del RACC, la BV-2041, que uneix el municipi amb Gavà. A continuació, adjuntem, l'informe complet de Protecció Civil amb tota la relació d'incidències:

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la prudència davant la situació de nevades i fer cas de la recomanació del servei Català de Trànsit de limitar els desplaçaments als que siguin imprescindibles a les zones a on nevi i s'acumuli la neu.

Especialment important és dur cadenes al cotxe si es circula per comarques afectades per les nevades o risc de nevades.

En les properes hores es poden produir nevades a totes les demarcacions de Tarragona, Lleida, Barcelona i la Catalunya Central. La cota baixarà localment fins a nivell del mar a partir de les 13 h. on les precipitacions poden afectar a litoral i prelitoral de Barcelona, Tarragona i Girona. Es produiran en forma de ruixat i calabruix. Puntualment per sobre de 400 metres es podran acumular entre 5 i 15 cm de neu.

INCIDÈNCIES:

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, en aquests moments hi ha més de 20 vies afectades per la neu. Entre elles, destaca l’AP-2 que està totalment tallada entre Soses i la Bisbal del Penedès i l’AP-7 que està totalment tallada entre Martorell i El Vendrell. També està totalment tallada l’A-2 a Abrera i hi ha gel/ neu a la calçada a l’A-2 entre Tàrrega i el Bruc. A més, està tallada la C-58 a Vacarisses i cal circular amb cadenes per la N-340 a Vallirana.

Altres afectacions per neu:

LLEIDA

A-22: tallada a Almacelles en sentit Lleida
C-12: obligatori cadenes entre Balaguer i les Avellanes
C-13: obligatori cadenes a Camarasa
C-1412b: obligatori cadenes entre Artesa de Segre i el Port de Comiols
C-142 b: obligatori cadenes entre Tanau i el Pla de Beret
C-28: tallada entre Vaquèira i la Peülla per risc d’allaus. A més, és obligatori portar cadenes de la Peülla a Casa Sastrada
L-511: obligatori cadenes entre Abella de la Conca i el Port de Boixols
L-232: obligatori cadenes a Omells de Na Gaia
N-230: restringit el pas als vehicles de tercera categoria entre Vilaller i Vielha


BARCELONA

BP-1417: tallada entre Barcelona i Sant Cugat
BV-1221: tallada a Matadepera
BV-1415: tallada entre Cerdanyola i Barcelona
BV-2204: tallada a Santa Margarida de Montbui
BV-4024: tallada entre Guardiola de Berguedà i el Coll de Pal. A més, és obligatori portar cadenes entre Bagà i el Coll de Pal
BV-4031: tallada a Castellar de N’hug
BV-4243: obligatori cadenes entre Castellar del Riu i els Rasos de Peguera
BV-5119: tallada a Fogars de Montclús
N-141C: obligatori cadenes a Moià

TARRAGONA

C-44: restringit el pas de vehicles de 3ª categoria a Tivissa

TRANSPORT ESCOLAR:

El Departament d'Ensenyament ha informat que els Consells Comarcals de l’Anoia i la Segarra s’han suspès preventivament les rutes de transport escolar de les seves comarques. Al Bages, estan afectades les línies de transport escolar de Moià, Castellbell i el Vilar i la de Viver i Serrateix. El Consell Escolar de la Terra Alta ha suspès el transport escolar afectant 233 alumnes. D’altra banda existeixen altres afectacions puntuals en el transport escolar de l’institut de Roquetes on no van els alumnes de Paüls i Alfara. El transport escolar que arriba fins a l’institut de Flix, a la Ribera d’Ebre, està tot aturat afectant 300 alumnes. A Ullastrell, Rellinars, Vacarisses i Viladecavalls, el transport escolar s'ha suspès. L’escola de Sant Guim de la Pla de la Segarra i l'institut Mollerussa estan tancats. Per últim, a Matadepera s’ha acordat amb l’alcaldessa que l’escola quedi oberta però s'aconsella que no hi deixin els nens.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 750 trucades relatives a incidències causades per la neu o gel a les diferents vies.

Per comarques, l'origen de les trucades és: Alt Penedès 80 trucades, Segrià 45, Vallès Occidental 43, Anoia 40, Baix Llobregat 37, Bages 24, Conca de Barberà 19, Noguera 17, Garrigues 16, Baix Camp 13.
Tallada l'AP-7, entre Martorell i El Vendrell; l'A-2 a Abrera i la N-340 de Vallirana
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios