www.elllobregat.com
L’administració local torna a fer pinya pel deute de les escoles bressol
Ampliar

L’administració local torna a fer pinya pel deute de les escoles bressol

jueves 05 de febrero de 2015, 20:20h
Trenta-sis ajuntaments reclamen a la Generalitat el pagament corresponent a dos cursos escolars, un deute xifrat en 11’1 milions d’euros
Els representants del Fòrum d’Alcaldes i Alcadesses per l’Educació a Catalunya s’han reunit avui al Parlament amb un únic objectiu: reclamar, novament, a la Generalitat el pagament del deute pendent de dos cursos escolars pel que fa el manteniment de les escoles bressol municipals. Convocats per l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, que ha presidit la trobada, i l’alcalde de El Prat, Lluís Tejedor, en total, 36 municipis catalans han estat representats pel seu edil, la gran majoria del Partit Socialista, al Parlament per fer pinya i exigir a l’ens autonòmic aquestes dues partides. De fet, han presentat un recurs davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar el compliment de l’acord.

D’aquesta manera, el Fòrum vol evidenciar que la Generalitat ha abandonat, segons exposen, el sosteniment econòmic de les escoles bressol i l’educació de 0 a 3 anys. “Els pressupostos de la Generalitat per a 2015 no preveuen destinar ni un sol euro per a la xarxa pública d’escoles bressol municipals. Zero. Una decisió unilateral que abandona a la seva sort els ajuntaments i les famílies”, ha dit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín. I afemia: “No pot ser que la Generalitat traspassi el compromís econòmic a les diputacions, perquè els diners que administren les diputacions són diners dels ajuntaments. Uns diners que es deixen de prestar a altres programes i serveis dels ajuntaments. Això és fer trampes”.

En el moment d’iniciar el procés contenciós per part dels ajuntaments, el deute contret i compromès per la Generalitat amb els municipis que presenten el recurs és d’11,1 milions d’euros. Tan bon punt iniciat el recurs, els ajuntaments han rebut l’ingrés de gran part del deute, tot i així, han decidit continuar endavant amb el procediment amb l’objectiu de reclamar la quantitat econòmica pendent per part de la Generalitat i els interessos corresponents, a més de denunciar que el Govern català no ha finançat les escoles bressol en els darrers tres cursos.

Dels 36 ajuntaments, sis han presentat el recurs de manera individual (quatre de la comarca: Sant Joan Despí, Esplugues, Cornellà i L’Hospitalet), mentre que la resta ho ha fet de manera conjunta. Olesa de Montserrat, El Prat de Llobregat, Sant Boi, Sant Esteve Sesrovires i Viladecans es troben en aquesta llista de 36 que representa a quasi dos milions d’habitants.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios