www.elllobregat.com
Molins de Rei presenta el projecte de la nova biblioteca del Molí
Ampliar

Molins de Rei presenta el projecte de la nova biblioteca del Molí

miércoles 11 de febrero de 2015, 18:46h
Les obres del nou equipament començaran al mes d’abril i duraran dos anys. S’estima una inversió de quatre milions d’euros per restaurar aquest edifici històric

La nova Biblioteca del Molí de Molins de Rei crema una etapa més. L’Ajuntament ha presentat el projecte definitiu per a la restauració integral d’aquest edifici històric, que ja té data de començament de les obres. A partir del pròxim mes d’abril començaran les obres de la nova biblioteca Pau Vila amb l’enderrocament dels murs exteriors i edificis annexos del Molí. A continuació es treballarà amb la estabilització i consolidació de l’estructura del que va ser la primera fàbrica de Molins de Rei. També es restauraran les façanes i la coberta i es crearan els nuclis de serveis, com escales, accessos i instal•lacions de subministraments. Finalment s’adequaran les dues plantes superiors de l’edifici per traslladar-hi la biblioteca municipal.

S’estima que les obres s’allarguin durant dos anys, quan es podrà començar a gaudir del nou equipament cultural, cinc vegades més gran que l’actual, alliberant, a més, 2.500 metres quadrats per a altres usos municipals.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals ha qualificat el projecte com “un dels més importants del mandat” i ho ha argumentat afirmant que “amb el cost de construcció d’una biblioteca donem solució a tres problemes: creem l’equipament més necessari de la vila, recuperem l’edifici històric del Molí que estava en risc d’enrunament i alliberem espais per a altres usos municipals”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha remarcat que “per primera vegada es presenta un projecte executiu de la biblioteca amb un calendari realista i finançament per arrencar les obres”.

En total, s’estima que la remodelació del Molí tindrà un cost total de 4’56 milions d’euros.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios