www.elllobregat.com
CCOO i UGT portan a Castelldefels una moció conjunta contra la “Llei Mordassa”

CCOO i UGT portan a Castelldefels una moció conjunta contra la “Llei Mordassa”

martes 17 de febrero de 2015, 13:15h
Castelldefels és l'unic municipi del Baix Llobregat on governa el Partit Popular, partit que a Madrid vol aprovar aquesta llei.

Adéu a les llibertats públiques. Així es com veuen el futur Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT) del Baix Llobregat, en el cas que s’aprovi la nova Llei de Seguretat Ciutadana o “Llei Mordassa”. Per això, demà dimecres 18 de febrer, ambdós sindicats presentaran conjuntament al Ple de l’Ajuntament de Castelldefels una moció conjunta com a mostra de rebuig. Aquest fet és especialment significatiu tenint en compte que Castelldefels és l’únic municipi del Baix Llobregat que té un alcalde del Partit Popular, Manuel Reyes.

La Llei va ser impulsada pel Ministeri d'Interior i aprovada en el ple de Congrés amb els vots del Partit Popular. A dia d’avui, ja només queda que passi pel Senat qui hauria d’aprovar-la. Si fos legalitzada el seu efecte immediat seria la limitació del dret de reunió i de manifestació ciutadana.

D’acord amb CCOO i UGT, aquesta aplicació de la llei va en contra dels drets fonamentals recollits en la Constitució. Significaria la prohibició de tot tipus de manifestacions ni per evitar desnonaments, ni per conflictes laboral, ni acampades del 15 M, ni tan sols seria legal col·locar una pancarta en un edifici públic.

Aquesta moció és només una mostra de rebuig a nivell comarcal, però no camina sola ja que va de la mà d’altres mocions i actes de queixa que en els últims mesos s’han presentat a diversos Ajuntaments del Baix Llobregat i de tot Catalunya (com Sant Boi de Llobregat, Molins de Rei, L’Hospitalet...).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios