www.elllobregat.com
Susana Aragón (esquerra), chef del restaurant Ona Nuit, i Carme Ruscalleda (dreta), madrina del VI Març Gastronòmic (Foto: Imanol Crespo )
Ampliar
Susana Aragón (esquerra), chef del restaurant Ona Nuit, i Carme Ruscalleda (dreta), madrina del VI Març Gastronòmic (Foto: Imanol Crespo )

Arriba "la iniciativa reina" de l'AGT: el Març Gastronòmic del Pota Blava i la Carxofa Prat

lunes 02 de marzo de 2015, 16:32h
Restaurants del Prat, Gavà, L’Hospitalet i Sant Boi oferiran durant sis setmanes un menú especial amb productes locals, de proximitat i de temporada en aquesta coneguda iniciativa de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT)
Arriba el març i, com ja comença a ser costum a El Prat i la zona sud de la comarca, comencen les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat. De fet, la iniciativa que enguany enceta la seva sisena edició es coneix oficialment com el Març Gastronòmic, un projecte que organitza l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat per fomentar el producte de proximitat i de temporada.

L’AGT ha presentat a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona les noves jornades amb una madrina de luxe. Carme Ruscalleda ha estat la protagonista d’aquest primer acte que dóna el tret de sortida a quasi una vintena de restaurants que durant sis setmanes oferiran un menú inèdit i exclusiu on el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat en seran el producte central, a més d’altres propostes locals. "Hem d'aplaudir aquestes Jornades Gastronòmiques. El més fàcil és tenir una idea; el més difícil és portar-les a terme", ha dit Ruscadella. "Tot això és possible gràcies a la tradició que hi ha i que empeny de divertir-nos a la taula, de valorar el producte de qualitat com el gall de corral potablava; i, a més, valorar el menjar saludable", conceptes que cada cop calen més en la població. Segons Ruscadella, hi ha un triangle que està funcionant molt bé per fomentar aquest esperit d'slow food que promouen iniciatives com el Març Gastronòmic: d'una banda, els emprenedors i administradors d'aquestes idees novedoses; d'altra, els restauradors i, després, els clients, que cada cop més creuen en aquests productes. "Llarga vida al Pota Blava i a aquesta flot que és la carxofa", va concloure Ruscalleda.

El Prat –ciutat on neix l’associació i el projecte- és el municipi que més restauradors posa, però no l’únic: Gavà, Sant Boi i L’Hospitalet també formaran part d’aquest Març Gastronòmic amb restaurants de renom com el Major Trenta Sis, el Marimorena o l’Spiral restaurant, respectivament. Així, el projecte es consolida a nivell comarcal com una aposta clara pels productes locals, de km. 0 i de qualitat.

D’aquest 5 de març fins el 12 d’abril, doncs, es podran degustar aqueta vintena de menús especials, però no només això. Perquè l’AGT s’incorpora enguany al projecte ‘Nodrir la ciutat’, una iniciativa que –juntament amb Slow Food Barcelona i la revista Cuina, dirigida per l’abrerenc Josep Sucarrats- organitza quatre esdeveniments per reflexionar sobre la necessitat de consumir productes de proximitat. El primer serà aquest dissabte, 7 de març, precisament, a la Masia de Cal Misses, al Parc Agrari del Baix Llobregat.

L'AGT suma, doncs, una nova iniciativa al seu currículum que manté, això sí, les Jornades Gastronòmiques com a eix central: "És la iniciativa reina de totes", assegura Oscar Teruelo, president de l'entitat. "Busquem la qualitat, l'excel·lència, perquè vingui gent d'arreu, com l'any passat, de Navarra, fins i tot. Tot i que va ser un any dur, em vaig dir, res, hem de seguir amb aquesta iniciativa per seguir apostant pels productes locals i del Baix Llobregat". S'estima que es vendran uns 8.000 menús al llarg d'aquestes setmanes: uns menús que no només reforça la presència del pollastre pratenc i les carxofes, sinó també altres productes com els espàrrecs de Gavà o les cireres del nord: "hem de deixar de mirar-nos el melic. Tots són productes del Delta, del Baix".




¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios