www.elllobregat.com
L’AMB troba en NISSAN un aliat per impulsar la mobilitat elèctrica
Ampliar

L’AMB troba en NISSAN un aliat per impulsar la mobilitat elèctrica

miércoles 11 de marzo de 2015, 17:52h
La companyia automobilística cedeix cinc vehicles a l’Àrea Metropolitana de Barcelona pels desplaçaments institucionals dels ajuntaments metropolitans
L’Àrea Metropolitana de Barcelona i Nissan han arribat a un acord de col•laboració per tal de promoure la introducció de vehicles elèctrics entre les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. Amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat i l’emissió zero de contaminants, doncs, l’acord es suma al conveni que ja es va signar a l’any 2013, entre l’ens públic i l’empresa en el marc del Saló de l’Automòbil de Frankfurt, on també es va sumar l’Ajuntament de Barcelona. Pel que fa les concrecions de l’acord, la multinacional cedirà cinc vehicles Nissan LEAF i cinc e-NV200 perquè els ajuntaments de la Regió Metropolitana que ho sol•licitin els puguin emprar en els seus desplaçaments institucionals.

D’aquesta manera, AMB en termes generals, però també els consistoris i, per tant, les administracions municipals treballaran conjuntament en la conscienciació de la població i en la introducció d’aquests vehicles -100% elèctrics- en el parc de cotxes. “Els vehicles 100% elèctrics sens dubte tindran un paper fonamental en el compromís que hem adquirit a l' AMB en matèria d'estalvi energètic i de respecte pel medi ambient. L'acord amb Nissan s'emmarca en un pla d'actuació que desenvoluparem aquest 2015 per impulsar la introducció del vehicle elèctric a tots els municipis metropolitans, així com les bicicletes elèctriques entre els consistoris i els propis ciutadans”, ha dit el vicepresident de Transport i Mobilitat d’AMB, Antoni Poveda.

Dels dos models que Nissan cedirà, destaca la e-NV200, la furgoneta elèctrica produïda exclusivament a la planta de la Zona Franca per exportar-la arreu del món. A més, aquest model és dels primers taxis 100% elèctrics de l’àrea metropolitana, l’altre repte a portar endavant tenint en compte que la flota de taxis de Barcelona és de les més àmplies en relació al nombre de població de la zona metropolitana. “La introducció de vehicles elèctrics en les flotes públiques és un dels pilars bàsics per estendre la mobilitat de zero emissions i constituir com l'opció majoritària en totes les carreteres espanyoles. Cal que la població es familiaritzi amb la tecnologia 100% elèctrica i acords com el de l'AMB sens dubte ho fan possible “, ha dit Christian Costaganna, Director de Màrqueting de Nissan Iberia.

L'àrea metropolitana de Barcelona, que registra gairebé 5 milions de desplaçaments diaris en mitjans motoritzats, és un territori ideal per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica, ja que aquests desplaçaments són, de mitjana, d'uns 20 quilòmetres, una distància que l'autonomia d'un cotxe elèctric pot assumir perfectament. A això se suma l'estratègia de col•locació de punts de recàrrega: durant el 2015 l'AMB col•locarà, en col•laboració amb els ajuntaments i diverses empreses del sector privat, 10 estacions de recàrrega ràpida, o "electrolineres", repartides pels municipis Metropolitans, que se sumaran a les que ja existeixen a Barcelona.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios