www.elllobregat.com

Canvi de rumb a Castelldefels

miércoles 18 de marzo de 2015, 01:17h
En els últims quatre anys, els ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels han anat veient com l’Ajuntament s’havia anat transformant a passos agegantats en una administració sota mínims.
L’alcalde del PP havia decidit ser un alumne exemplar per al president Rajoy i s’havia sumat a la política de retallades de serveis públics i de fer el mínim per a la ciutat. A Castelldefels a qualsevol persona li resulta difícil recordar més de tres actuacions que hagi fet el govern municipal per la ciutat, malgrat que ara, a les portes de les eleccions, volguin fer moltes coses a correcuita. Repeteixo: en quatre anys.

Afortunadament, aquest camí s’ha tancat gràcies a la proposta de pressupostos presentada pel PSC i els altres grups de l’oposició i aprovada pel ple municipal. S’ha produït un canvi de rumb. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castelldefels disposarà durant 2015 d’una eina per millorar els serveis que es presten a la ciutadania, donar suport a les persones que ho estan passant pitjor per la crisi i reforçar el teixit associatiu. S’evita que, per quart any consecutiu, es tirin endavant s’apliquin uns pressupostos que tenen com a conseqüència que paguin la crisi econòmica els que més l’estan patint. En línies generals els pressupostos aprovats destinen més diners a qüestions socials.

Posaré alguns exemples paradigmàtics: Educació té un 25% d’increment, (incloent-hi, per primera vegada, ajuts a les famílies que no poden pagar els llibres de text) i els serveis socials i les ajudes a la dependència, un 30%. Així mateix ,es destinaran a fomentar l’ocupació tres vegades més diners que en els últims anys. La partida per fomentar la igualtat tindrà un increment del 17%, i la destinada a polítiques de joventut, d’un 15%. I un últim exemple relacionat amb la greu situació en què es troba una part de la població: es destinaran 150.000 € per a ajudes a les famílies que estan en procés de desnonament de casa seva. D’altra banda, els pressupostos elaborats pel PSC i la resta de grups de l’oposició també donen suport al teixit associatiu de la ciutat, que havia estat abandonat per l’alcalde del PP i el seu govern. Una mala pràctica perquè són les entitats ciutadanes les que estimulen el pols vital que sempre ha tingut Castelldefels. Una realitat que l’alcalde no ha arribat a conèixer en quatre anys de govern, més preocupat en la seva carrera política que en millorar la ciutat. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(2)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto