www.elllobregat.com

Canvi de rumb a Castelldefels

miércoles 18 de marzo de 2015, 01:17h
En els últims quatre anys, els ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels han anat veient com l’Ajuntament s’havia anat transformant a passos agegantats en una administració sota mínims.
L’alcalde del PP havia decidit ser un alumne exemplar per al president Rajoy i s’havia sumat a la política de retallades de serveis públics i de fer el mínim per a la ciutat. A Castelldefels a qualsevol persona li resulta difícil recordar més de tres actuacions que hagi fet el govern municipal per la ciutat, malgrat que ara, a les portes de les eleccions, volguin fer moltes coses a correcuita. Repeteixo: en quatre anys.

Afortunadament, aquest camí s’ha tancat gràcies a la proposta de pressupostos presentada pel PSC i els altres grups de l’oposició i aprovada pel ple municipal. S’ha produït un canvi de rumb. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castelldefels disposarà durant 2015 d’una eina per millorar els serveis que es presten a la ciutadania, donar suport a les persones que ho estan passant pitjor per la crisi i reforçar el teixit associatiu. S’evita que, per quart any consecutiu, es tirin endavant s’apliquin uns pressupostos que tenen com a conseqüència que paguin la crisi econòmica els que més l’estan patint. En línies generals els pressupostos aprovats destinen més diners a qüestions socials.

Posaré alguns exemples paradigmàtics: Educació té un 25% d’increment, (incloent-hi, per primera vegada, ajuts a les famílies que no poden pagar els llibres de text) i els serveis socials i les ajudes a la dependència, un 30%. Així mateix ,es destinaran a fomentar l’ocupació tres vegades més diners que en els últims anys. La partida per fomentar la igualtat tindrà un increment del 17%, i la destinada a polítiques de joventut, d’un 15%. I un últim exemple relacionat amb la greu situació en què es troba una part de la població: es destinaran 150.000 € per a ajudes a les famílies que estan en procés de desnonament de casa seva. D’altra banda, els pressupostos elaborats pel PSC i la resta de grups de l’oposició també donen suport al teixit associatiu de la ciutat, que havia estat abandonat per l’alcalde del PP i el seu govern. Una mala pràctica perquè són les entitats ciutadanes les que estimulen el pols vital que sempre ha tingut Castelldefels. Una realitat que l’alcalde no ha arribat a conèixer en quatre anys de govern, més preocupat en la seva carrera política que en millorar la ciutat. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(2)

+
0 comentarios