www.elllobregat.com

El santfeliuenc Lluís Miquel Tuells Moreno recull gràficament la història del ferrocarril a Catalunya

miércoles 18 de marzo de 2015, 02:43h
Trens de postal és l’últim llibre escrit per Lluís Miquel Tuells Moreno, empresari d’hosteleria dins el ferrocarril i autor d’altres llibres com El ferrocarril a Valls. Editat per Efadós, el llibre ha estat presentat aquest mes al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat.
L’acte va anar a càrrec de Jordi San José, alcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat; M. Luz Retuerta, arxivera de l’ACBL (Arxiu Comarcal del Baix Llobregat); i Josep Maria Gelabert, president de la FCAF (Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril).

L’autor del llibre va néixer a Sant Feliu de Llobregat l’any 1956. És molt conegut per gran part dels santfeliuencs degut a que és un dels propietaris del bar de l’Estació del municipi. Ja des de petit era un apassionat de tot el que estava relacionat amb els ferrocarrils. Amb el pas dels anys s’ha convertit en un gran col•leccionista d’imatges de ferrocarrils de totes les èpoques, ja siguin postals o fotografies. Amant del món ferroviari, fa 22 anys que en recopila i té entre 4.000 i 5.000 d’arxivades. Totes elles les ha anat aconseguint gràcies a les recerques per mercats o per Internet i les té classificades en àlbums compostos per unes 200 fotografies cadascun d’ells.

El llibre inclou 130 imatges. Són fotografies dels trens durant el seu pas per estacions molt diverses i moltes de les quals, degut al pas del temps, ja desaparegudes. A més, totes les imatges del llibre formen part de les sèries de postals que tenien els pobles, i és aquí precisament on té l’origen el títol d’aquesta obra. Entre els nombrosos temes que es poden representar a través d’aquestes postals, es pot conèixer i veure l’evolució d’aquest important mitjà de transport durant el segle passat. Cada postal conté un text que no només es tracta d’una descripció sinó que transporta al lector al passat i explica petites anècdotes o històries sobre les línies, els constructors, etc. Inclou també una introducció sobre la història del ferrocarril.

Un fet destacable és que Lluís M. Tuells va ser el comissari de l’exposició “Fent via”, que va tenir lloc a Sant Feliu de Llobregat, concretament a Can Ricard, l’any 2004 amb motiu del 150è aniversari de la línia Barcelona-Molins de Rei. A més, també va comissionar un altre esdeveniment pel 125è aniversari del Ferrocarril al municipi de Valls. Cal afegir, que a més, apart de ser col•laborador de la revista especialitzada Hobbytren, és coautor d’un llibre sobre el centenari del carrilet de Barcelona a Martorell i ocupa el càrrec de fundador i president de l’Associació d’Amics del Tren de l’Alt Penedès i és membre de la Junta Directiva del Cercle Cartòfil de Catalunya. Col•labora habitualment amb el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios