Bases del torneig

Taula de continguts

El Llobregat Open Chess Tournament és un torneig obert autoritzat i aprovat per la Federació Catalana d’Escacs , vàlid per a l’ ELO INTERNACIONAL i OBTENCIÓ DE NORMES DE TÍTOLS INTERNACIONALS que es disputarà entre els dies 30 de novembre i 8 de desembre de 2023.

La quarta edició es disputarà a la ciutat de Sant Boi de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat, Barcelona. El torneig ha estat seleccionat per la FIDE, en el seu projecte d’ajuts a Tornejos Oberts Internacionals i serà vàlid per al circuit FIDE classificatori per a la Copa del Món 2024 .

Estarà organitzat per l’editor d’ El Llobregat , Xavier Pérez Llorca , i compta amb el Mestre Internacional argentí Marcelo Panelo com a director del torneig.

La nostra tercera edició, ha estat considerada per la Federació Espanyola d’Escacs (FEDA) i el Consell Superior dEsports com el Millor torneig d´Espanya, arran d’haver obtingut una mitjana de 2374 punts ELO FIDE i haver atorgat des dels nostres començaments 24 normes (10 GM,9 IM i 5-WIM). L’Elo és la mesura que estableix la força d’un jugador d’escacs.

Allotjament oficial

Hotel El Castell , ( carrer del Castell, núm. 1 ) de Sant Boi de Llobregat. L’hotel té 3 estrelles amb piscina exterior, terrassa i jardí. Està situat en un turó als afores de Barcelona i ofereix vistes panoràmiques. Es troba en una zona tranquil·la, envoltat de boscos, a 600 metres d’un poliesportiu i spa. Les habitacions són espaioses i elegants, tenen vista sobre l’exterior i disposen de TV per satèl·lit. Al seu interior hi ha un restaurant popular, el Blanc&Negre, i una cafeteria. A l’estiu, es pot menjar a la terrassa.

L’Hotel El Castell està ben comunicat amb el centre de la ciutat amb cotxe i transport públic, i és a només 10 minuts amb cotxe de l’aeroport de Barcelona-El Prat. També és l’hotel més proper a la sala de joc del torneig (Can Massallera, carrer Mallorca, núm. 30) , a 5 minuts a peu.

Oferta: L’oferta d’allotjament inclou esmorzar.

Entrada dia 29/11 14:00 hs – Sortida dia 8/12 a les 12:00 hs (10 dies, 9 nits)

 • Habitació Single: 700 Euros. Preu total IVA inclòs per a una persona.
 • Habitació Doble: 990 Euros. Preu total IVA inclòs per a dues persones.

Entrada el 28/11 14:00 h. Eixida el 8/12 a les 12:00 hs. (11 dies, 10 nits)

 • Habitació Single: 750 Euros. Preu total IVA inclòs per a una persona.
 • Habitació Doble: 1100 Euros. Preu total IVA inclòs per a dues persones.

Entrada dia 29/11 14:00 hs – Sortida dia 9/12 a les 12:00 hs (11 dies, 10 nits)

 • Habitació Single: 750 Euros. Preu total IVA inclòs per a una persona.
 • Habitació Doble: 1100 Euros. Preu total IVA inclòs per a dues persones.

Entrada dia 28 – Sortida dia 9 (12 dies, 11 nits)

 • Habitació Single: 800 Euros. Preu total IVA inclòs per a una persona.
 • Habitació Doble: 1200 Euros. Preu total IVA inclòs per a dues persones.

Sala de joc

Centre multifuncional municipal Can Massallera, carrer Mallorca, 30, 08830 Sant Boi de Llobregat, Barcelona.

Com Arribar a Sant Boi des de Barcelona

El Trajecte des de Plaça Espanya a Sant Boi és de 18 minuts i la línia és la de la Ferrocarrils de la Generalitat. La sala de joc és a 600 metres (5 minuts a peu de l’estació de Sant Boi).

Dates i Horaris

RONDA DIA DATA HORA
1
Dijous
30/11/2023
16:00 CET
2
Divendres
01/12/2023
16:00 CET
3
Dissabte
02/12/2023
16:00 CET
4
Diumenge
03/12/2023
16:00 CET
5
Dilluns
04/12/2023
16:00 CET
6
Dimarts
05/12/2023
16:00 CET
7
Dimecres
06/12/2023
16:00 CET
8
Dijous
07/12/2023
16:00 CET
9
Divendres
08/12/2023
10:00 CET

Bases generals

Podran participar-hi aquells jugadors que disposin d’una llicència federativa en vigor i els requisits d’ELO detallats. En el cas de jugadors amb bandera estrangera, han de tenir codi FIDE.

 1. Per a aquesta edició s’aplicaran les lleis dels escacs de la FIDE i els seus annexos, vigents des de l’1 de gener de 2023, les regles anti paranys de la FIDE (A.09) i el reglament de tornejos de la FIDE (C. 05).
 2. L’ordre de força inicial i la relació de premis es determinarà per raó de l’ELO FIDE STANDARD llista novembre 2023.
 3. La participació en el torneig d’Ellobregat Open Chess Tnmt implica el coneixement i l’acceptació tàcita de les presents bases de joc.
 4. Els jugadors es comprometen a assistir als salons de joc amb la deguda vestimenta ia tenir un comportament correcte i esportiu.
 5. No es permet fumar ni menjar a tot el recinte de joc.
 6. Serà responsabilitat de cada jugador comprovar que són correctes les dades que figurin en els diferents llistats d’inscripció i en les classificacions, i en cas de trobar algun error ho haurà de comunicar a l’Organització de l’Open. En cas de descobrir-se que algun jugador ha proporcionat alguna dada incorrecta de forma deliberada, aquesta serà directament expulsada de l’Open.
 7. Al recinte de joc no es permetrà l’entrada de telèfons mòbils. Tampoc no es permetrà l’entrada de qualsevol dispositiu electrònic que pogués servir per proporcionar algun tipus d’ajut escaquis als jugadors. El jugador autoritzarà lequip arbitral a comprovar les seves pertinences en cas de tenir algun dubte sobre aquest extrem.
 8. Els jugadors no poden abandonar làrea de joc sense justificació ni permís dun àrbitre mentre estiguin en curs les seves partides.
 9. La participació a l’llobregat Open Chess Tournament implica l’acceptació per part del jugador que les seves dades personals i partides puguin ser publicades als diferents mitjans que l’Organització consideri oportunes per a una millor difusió de l’esdeveniment. Entre aquests mitjans hi ha, per exemple, xarxes socials, llistats d’inscripció (en paper i en línia a diferents mitjans de comunicació), resultats de partides, classificacions de tornejos, retransmissions, fotografies, etc.

Aforament

La sala de joc per a aquesta edició 2023 d’ellllobregat Open Chess quedarà establerta en 200/250 participants al torneig A i 50/80 al torneig B.

S’ha de procurar mantenir un equilibri proporcional de diferents nacionalitats. L’organització podrà modificar aquest número.

Normativa de participació

Es considerarà que abandona el torneig tot aquell jugador que no es presenti injustificadament a una ronda.

Així mateix, serà automàticament eliminat del torneig qualsevol jugador que no es presenti a dues rondes consecutives o alternes, encara que hagués pogut tenir justificació. Per poder justificar una incompareixença, el jugador haurà de contactar amb l’Organització de l’Open abans de la fi de la ronda a què no hagués assistit, de manera que se’l pugui aparellar a la ronda següent.

Els bye són de zero punts i s’han de sol·licitar com a màxim, abans de finalitzar la partida de la ronda anterior. Es permet un màxim de 2 bye per jugador. En cas que un jugador sol·liciti un bye a la vuitena ronda, no serà aparellat a la novena ronda.

Reclamacions arbitrals

Qualsevol reclamació davant d’una decisió arbitral s’haurà d’adreçar per escrit al Comitè de Competició. S’ha de fer com a màxim abans d’una hora des del final de la partida en què hagués tingut lloc la decisió en disputa.

Aquest Comitè de Competició estarà integrat pel director de l’Open i per 4 jugadors participants (2 titulars i 2 suplents, aquests darrers per a aquells conflictes en què pogués veure’s embolicat algun dels titulars, o en cas de no poder localitzar algun membre titular) . Durant la primera ronda de joc de l’ellobregat Open Chess tnmt, l’Organització del Festival procedirà a escollir aquest Comitè.

Les decisions del Comitè seran definitives i inapel·lables.

En els desempats de partides ràpides, les decisions de l‟àrbitre principal seran inapel·lables.

Premis

El total de premis del festival és de 57.250 Euros .

Als premis del torneig se’ls aplicaran les retencions legals i els impostos establerts.

Els premis no són acumulables i en el cas que un jugador accedeixi a dos llocs premiables optarà pel de més quantia, en cas d’igual quantia l’ordre de premis correspondrà, en primer lloc, a la taula general i després a la categoria FEMENÍ a aquest ordre.

El lliurament de premis monetaris es farà per transferència bancària a favor del compte que els premiats facilitaran a l’organització el dia 8 de desembre (el dia de la darrera ronda de joc), durant l’acte de cloenda del torneig. L’assistència a l’acte de cloenda és obligada per a tots els premiats. En cas que un jugador tingui dret a un premi, però no assisteixi a l’acte de cloenda, perdrà tot dret a rebre’l, i no el podrà reclamar amb posterioritat. Així mateix, per poder rebre el premi, a més de facilitar el número de compte on vulgui percebre l’abonament, el jugador haurà de facilitar fotocòpia del document d’identitat o passaport.

L’ organització d’ellllobregat Open Chess pot disposar de fins a 90 dies per fer el pagament dels premis.

Clàusula de protecció de dades

La inscripció al torneig, es produirà quan l’àrbitre principal, validi cadascuna de les sol·licituds d’inscripció que, cada interessat registrarà, emplenat les dades que se sol·liciten al formulari que es desplega a:

www.elllobregat.com/openchess .

De conformitat amb el que estableix la normativa espanyola sobre protecció de dades vigent, així com al Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell de 27 d’abril de 2016, especialment a l’article 6.1, lletres b) if ).

Tot jugador que hagi emplenat el formulari d’inscripció al LLOBREGAT OPEN CHESS, reconeix expressament que l’organitzador de l’open, li ha informat que les dades personals sol·licitades, les obtingudes durant el torneig o amb motiu de la preparació i conclusió del mateix, així com altres que poguessin ser obtinguts de registres públics o altres fonts legalment admeses, s’incorporaran, gestionaran i processaran en un tractament de dades de caràcter personal per al manteniment, desenvolupament, compliment i control de la relació de serveis que implica la participació al torneig .

El responsable del tractament de les dades és l’organitzador, davant el qual les persones legitimades per a això poden exercir els drets d’informació, accés, rectificació, limitació, portabilitat, cancel·lació i oposició reconeguts a l’esmentat Reglament Europeu, a la normativa espanyola sobre protecció de dades i en la seva normativa de desenvolupament, mitjançant escrit o correu electrònic adreçat al domicili o adreça electrònica de l’organitzador: [email protected] .

Els jugadors inscrits, que han subministrat les seves dades personals, degudament informades, consenten expressament el seu tractament i qualsevol comunicació o cessió d’aquestes dades, fins i tot internacional, que es pugui efectuar entre l’organitzador i els patrocinadors del torneig, per tal d’oferir i prestar els jugadors, altres serveis dordre esportiu i cultural.

Per a la transferència de dades internacional caldrà el compliment de l’article 45 i, si escau, 46 del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril del 2016.

L’organitzador manifesta que s’ha facilitat degudament als jugadors inscrits tota la informació indicada a l’article 13 del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril del 2016.

S’informa igualment que les dades facilitades podran ser tractades per a l’elaboració de perfils. En cap cas aquesta elaboració de perfils no podrà tenir efectes jurídics o afectar-lo significativament d’una altra manera i en conseqüència podrà oposar-se a l’adopció de decisions individuals automatitzades que poguessin produir efectes jurídics sobre ell o afectar-lo significativament, quan concorri aquest dret d’acord amb el que preveu larticle 22 del Reglament (UE) 2016/679.

Drets de retransmissió

Els drets de retransmissió i imatge de la competició han estat adquirits en exclusiva per la mercantil COMUNICACIÓN METRO BCN SL, única autoritzada per emetre o cedir aquests drets a tercers. Per a qualsevol consulta contacteu amb: [email protected] .

Bases específiques Torneig A

 

Inscripcions i registre

 

El torneig és obert a tots els jugadors amb llicència FIDE en vigor i ELO FIDE com a mínim de 2100 punts a totes les llistes ELO FIDE STANDARD des de Juliol 2023 a Novembre 2023 inclusivament.

L’Organització es reserva el dret de convidar algun jugador que hagi tingut més de 2150 punts ELO STANDARD des del 1r gener del 2020.

Vàlid per a ELO FIDE, FEDA i FCE, i per a obtenció de normes internacionals.

Els jugadors s’han d’inscriure al torneig A de l’Obre Chess Tnmt, respectant rigorosament el cronograma d’inscripció.

Cronograma d’inscripció

 

Aquest any estem introduint un calendari d‟inscripció per grups. Els jugadors es podran registrar exclusivament en els períodes de temps corresponents:

 • Grup 1) GM, IM, WGM, WIM: des de l’1 de maig de 2023.
 • Grup 2) FMs i jugadors amb més de 2.300 ELO, i jugadors que s’allotgen a l’hotel: des de l’1 de juliol.
 • Grup 3) Resta de jugadors des de l’1 de setembre.

A tots els grups es poden tancar les inscripcions amb anterioritat si s’arriba a l’aforament previst.

 • Emplenant el formulari que trobareu en aquesta pàgina web

Preus de les inscripcions

 
 • General: 120€ (100€ si s’abona abans del 5/09/2023)
 • Majors de 65: 100€ (80€ si s’abona abans del 5/09/2023)
 • Jugadors amb discapacitat reconeguda: 100€ (80€ si s’abona abans del 5/09/2023)
 • Jugadors Sub-16: 20€
 • Jugadors amb més de 2400 FIDE: Inscripció gratuïta
 • GM, WGM i MI: Inscripció gratuïta

Mètodes de pagament

 
 • La plataforma de pagament habilitada en aquesta pàgina

L’Organització d’Elllobregat Open Chess Tnmt es reserva el dret d’admissió, i es pot rebutjar qualsevol sol·licitud d’inscripció que consideri oportuna.

Sistema de joc

 

Sistema Suís a 9 rondes. Els aparellaments es realitzaran mitjançant el programa Swiss Manager, sent l’àrbitre principal el responsable dels mateixos.

Ritme de Joc

 

90 minuts per a les primeres 40 jugades, més 15 minuts per finalitzar la partida amb 30 segons d’increment des de la jugada 1.

Temps d’espera

 

El temps de tolerància s’estableix a 1 hora.

Desempats

 

Els desempats seran vàlids tant a efectes de classificació com per obtenir trofeus i premis en efectiu. Per tant, ni trofeus ni premis en efectiu no seran divisibles entre els jugadors que haguessin pogut empatar a punts.

El sistema de desempat de l’Open serà el següent i pel següent ordre:

 1. Buchholz FIDE menys el pitjor resultat. (37) (0,1,NS,0,N)
 2. Buchholz FIDE total. (37) (0,0,NS,0,N)
 3. Sonnenborg Berger. (52) (0,0,NS,0,N)
 4. Resultat Particular (11)
 5. Mitjana de la Performance recursiva dels rivals (55) (0,0,1000)

A efectes de càlcul dels sistemes Buchholz, s’aplicarà “l’oponent virtual” en partides no jugades.

Un cop aplicats els sistemes de desempat anteriors, es disposarà duna classificació general provisional. No obstant això, si hi ha un empat a punts entre alguns dels 4 primers classificats de la classificació provisional esmentada, s’aplica el desempat match-play per obtenir la classificació general final.

Aquest desempat match-play consistirà en un sistema eliminatori (semifinal i final en cas que hi hagi 3 o 4 jugadors empatats) entre els jugadors que hagin acabat el torneig amb el mateix nombre de punts (tant si s’ha de dilucidar el campió com si no), de la següent forma:

 • 2 partides blitz amb un ritme de 3 minuts + 2 segons per jugada (3′ + 2”), alternant colors.

En cas d’empat, una partida blitz Armageddon, amb 5 minuts per al jugador amb blanques i 4 minuts per al jugador amb negres. El color de cada jugador se sortejarà i, en cas dacabar en taules, guanyarà el jugador que hagi jugat amb negres.

Els jugadors discapacitats poden escollir jugar o no els desempats a partides ràpides. En cas de no fer-ho, obtindran el premi que tindrien a la classificació provisional, sense aplicar aquests desempats.

Exemples:

 • Els 4 primers jugadors empatats a punts: 2 semifinals i final per dilucidar els llocs primer a quart.
 • Campió decidit per punts, però 3 jugadors empatats a punts als llocs segon a quart: 1 semifinal (tercer i quart) i una final (el segon passaria directament a aquesta final).
 • 2 jugadors empatats a punts als 2 primers llocs, i altres 2 empatats a punts als llocs tercer i quart: 2 finals, una per dilucidar el campió, i una altra per dilucidar el tercer lloc.

Premis General

 
POSICIÓ QUANTITAT POSICIÓ QUANTITAT
1
10.000 €
6
1.000 €
2
5.000 €
7
800 €
3
2.000 €
8
700 €
4
1.600 €
9
600 €
5
1.300 €
10
500 €

Premis per categoria

VETERÀ +65
1r
700 €
2n
500 €
3r
300 €
FEMENÍ
1a
1.000 €
2a
800 €
3a
600 €
4a
400 €
5a
200 €
VETERÀ +50
1r
700 €
2n
500 €
3r
300 €

Premi Acumulatiu per a millor Influencer

Per ser influencer del torneig s’han de registrar com a influencers a la nostra pàgina web i enviar-nos enllaços d’un mínim de 5 vídeos d’almenys 30 segons de durada, durant el torneig, cada vídeo haurà de comptar amb 250 visites mínimes pujades per l’influencer.

POSICIÓ QUANTITAT
1
700 €
2
500 €
3
300 €

Bases específiques Torneig B

Inscripcions i registre

El torneig és obert a tots els jugadors amb llicència FIDE en vigor i que no compleixin el requisit mínim d’ELO per jugar el torneig A (Hauran de posseir ELO FIDE inferior a 2100 punts en alguna de les llistes compreses entre Juliol i Novembre 2023).

Vàlid per a ELO FCE, FEDA i FIDE Els jugadors podran inscriure’s al torneig B de l’llobregat Open Chess Tnmt, a través de la manera següent:

 • Emplenant el formulari que trobareu en aquesta pàgina web

Preus de les inscripcions

 • General: 70€ (60€ si s’abona abans de l’1/09/2023)
 • Jugadors Sub-16: 20€

Mètodes de pagament

 • Per la plataforma de pagament habilitada en aquesta pàgina

L’Organització d’Elllobregat Open Chess Tnmt es reserva el dret d’admissió, i es pot rebutjar qualsevol sol·licitud d’inscripció que consideri oportuna.

Sistema de joc

Sistema Suís a 9 rondes. Els aparellaments es realitzaran mitjançant el programa Swiss Manager, sent l’àrbitre principal el responsable dels mateixos.

Ritme de Joc

90 minuts per a tota la partida més 30 segons d’increment des de la jugada 1.

Temps d’espera

El temps de tolerància s’estableix a 1 hora.

Desempats

Els desempats seran vàlids tant a efectes de classificació com per obtenir trofeus i premis en efectiu. Per tant, ni trofeus ni premis en efectiu no seran divisibles entre els jugadors que haguessin pogut empatar a punts.

El sistema de desempat de l’Open B serà el següent i pel següent ordre:

 1. Buchholz FIDE menys el pitjor resultat. (37) (0,1,NS,0,N)
 2. Buchholz FIDE total. (37) (0,0,NS,0,N)
 3. Sonnenborg Berger. (52) (0,0,NS,0,N)
 4. Resultat Particular (11)
 5. Mitjana de la Performance recursiva dels rivals (55) (0,0,1000)

A efectes de càlcul dels sistemes Buchholz, s’aplicarà “l’oponent virtual” en partides no jugades.

Premis Torneig B

POSICIÓ QUANTITAT
1
500 €
2
400 €
3
300 €
4
250 €
5
200 €

Premis per categoria

VETERÀ +65
1r
300 €
2n
200 €
FEMENÍ
1a
300 €
2a
200 €
VETERÀ +50
1r
300 €
2n
200 €

Torneig Blitz Masters – Ciutat d’hospitalet 50×50

Bases específiques

Dia de Joc: Dimecres 29 de Novembre a les 17:00 hores

Lloc de Joc: (Per definir). L’hospitalet de Llobregat

L’organització disposarà de trasllat gratuït per a tots els jugadors des de l’hotel El Castell de Sant Boi fins a la sala de joc i el retorn corresponent.

Podran participar exclusivament:

 1. GM i WGM que disputin les 9 rondes d’ellllobregat Open Chess 2023
 2. IM nascuts el 1973 i anteriors que disputin les 9 rondes d’elllobregat Open Chess 2023
 3. Jugadors amb més de 2500 punts d’ELO STANDARD que disputin les 9 rondes d’elllobregat Open Chess 2023

Inscripció Gratuïta mitjançant formulari web

Sistema Suís a 9 rondes amb un ritme de joc de 3 min + 2 s per jugada

Vàlid per a ELO FIDE BLITZ i ELO FCE BLITZ.

Desempats:

 1. Buchholz FIDE menys el pitjor resultat. (37) (0,1,NS,0,N)
 2. Buchholz FIDE total. (37) (0,0,NS,0,N)
 3. Sonnenborg Berger. (52) (0,0,NS,0,N)
 4. Resultat Particular (11)
 5. Mitjana de la Performance recursiva dels rivals (55) (0,0,1000)

Premis Blitz 2023

Posició Quantitat Posició Quantitat Posició Quantitat
1
1.500 €
21
200 €
41
150 €
2
1.300 €
22
200 €
42
150 €
3
1.200 €
23
200 €
43
150 €
4
1.100 €
24
200 €
44
150 €
5
1.000 €
25
200 €
45
150 €
6
800 €
26
200 €
46
150 €
7
700 €
27
200 €
47
150 €
8
600 €
28
200 €
48
150 €
9
400 €
29
200 €
49
150 €
10
350 €
30
200 €
50
150 €
11
300 €
31
150 €
Femení 1
500 €
12
300 €
32
150 €
Femení 2
400 €
13
300 €
33
150 €
Femení 3
300 €
14
300 €
34
150 €
Femení 4
250 €
15
300 €
35
150 €
Femení 5
200 €
16
250 €
36
150 €
Sènior +50 1
500 €
17
250 €
37
150 €
Sènior +50 2
400 €
18
250 €
38
150 €
Sènior +50 3
300 €
19
250 €
39
150 €
Sènior +50 4
250 €
20
250 €
40
150 €
Sènior +50 5
200 €

Torneig Blitz Femení

Bases específiques

Dia de Joc: Divendres 1 de Desembre a les 11:00 hores.

Lloc de Joc: (Per definir) Viladecans

L’organització disposarà de trasllat gratuït per a totes les jugadores des de l’hotel El Castell de Sant Boi fins a la sala de joc i el seu retorn.

Podran participar-hi exclusivament dones que disputin les 9 rondes d’elllobregat Open Chess 2022 A o B

Inscripció gratuïta a confirmar a la sala de joc el 30 novembre de 17 a 22 hores.

Sistema Suís a 9 rondes amb un ritme de joc de 3 min + 2 s per jugada

Vàlid per a ELO FIDE BLITZ i ELO FCE BLITZ.

Desempats:

 1. Buchholz FIDE menys el pitjor resultat. (37) (0,1,NS,0,N)
 2. Buchholz FIDE total. (37) (0,0,NS,0,N)
 3. Sonnenborg Berger. (52) (0,0,NS,0,N)
 4. Resultat Particular (11)
 5. Mitjana de la Performance recursiva dels rivals (55) (0,0,1000)

Premis Blitz Femení

Posició Quantitat Posició Quantitat
1
500 €
9
150 €
2
350 €
10
150 €
3
300 €
11
150 €
4
250 €
12
150 €
5
200 €
13
150 €
6
150 €
14
150 €
7
150 €
15
150 €
8
150 €
Desplaça cap amunt