Abrera

Els treballadors de General Cable demanen a l’administració intercedir per evitar l’acomiadament de 289 persones

Redacción | Lunes 29 de junio de 2015
Treballadors de les quatre plantes de l’empresa a Catalunya es manifestaran demà dimarts, a les 12 hores al Parlament de Catalunya; entre ells, els empleats d’Abrera, planta que podria fer fora a 128 persones

És, segurament, el conflicte laboral més destacat del moment a Catalunya. De fet, la situació ha arribat al Parlament a la darrera sessió de control, on Oriol Junqueras, alcalde de Sant Vicenç dels Horts i president del grup d’ERC, va preguntar a Artur Mas per la situació dels treballadors de General Cable. Avui ho torna a fer, però als afores. Els treballadors de les quatre plantes de la multinacional a Catalunya (Abrera, Manlleu, Montcada i Reixac i Barcelona) es concentraran demà dimarts, a les 12 hores, a les portes del Parlament per rebutjar novament l’ERO presentat pels directius de l’empresa.

Fins a 289 persones podrien ser acomiadades, 128 de la planta baixllobregatina d’Abrera, si es confirma aquesta proposta. Per no arribar a tal punt, els empleats demanaran demà a l’administració intercedir davant de l’empresa en defensa dels llocs de treball. En aquest sentit, i en paral•lel a la protesta, una representació dels comitès es reuniran amb els diferents grups parlamentaris per donar a conèixer l’actual situació i demanar el respectiu suport polític.

Per la seva banda, la secció d’Indústria del sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha donat suport a la reivindicació, ja que considera que l’expedient no està justificat. De fet, CCOO recorda que la plantilla “ja ha assumit un important esforç”, pel qual demanen la retirada de l’ERO.