Sant Vicenç dels Horts

Oriol Junqueras deixa l’alcaldia de Sant Vicenç dels Horts

Redacción | Miércoles 23 de diciembre de 2015

El també president d’Esquerra Republicana de Catalunya renunciarà oficialment al seu càrrec en un Ple extraordinari dimarts 29 de desembre



L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts i president d’ERC, Oriol Junqueras, renunciarà aquest dimarts 29 de desembre al seu càrrec com a alcalde del municipi baixllobregatí. Amb un Ple extraordinari, Junqueras posarà punt i final a la seva etapa com alcalde per “centrar els esforços en l’etapa històrica que està vivint el nostre país, que camina ferm cap a la independència i cap a una societat més pròspera i justa socialment”.

Junqueras ha estat fins a 11 anys com a regidor del municipi, cinc dels quals com a alcalde, càrrec que va renovar al maig ampliant el seu suport a les urnes. El president republicà ha dit que tanca “una etapa vital i professional inoblidable, en constant proximitat amb la ciutadania, que és qui dóna sentit a la política”.

En aquest sentit, Junqueras ha assegurat que no deixarà de treballar pel seu municipi; però, a partir de l’any 2016, serà des de l’àmbit nacional. Maite Aymerich i Boltà, fins ara, primera tinenta d’alcalde serà la candidata a substituir a Junqueras.