Sant Vicenç dels Horts

El PSC de Sant Vicenç dels Horts qualifica de frau electoral l’actuació de Junts per Sant Vicenç

Redacción | Miércoles 23 de diciembre de 2015

L’agrupació socialista creu que la dimissió de Junqueras respon a un pla dissenyat prèviament per mantenir l’alcaldia



La renúncia de l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts i president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ja ha aixecat les primeres crítiques en l’àmbit local només hores després de confirmar-se la notícia. El principal partit de l’oposició, el PSC de Sant Vicenç, liderat per Miguel Comino, ha qualificat de “frau electoral sense precedents” la voluntat de Junts per Sant Vicenç i SVH Sí Puede –soci del govern- de fer alcaldessa a Maite Aymerich.

En aquest sentit, el PSC considera que la dimissió de Junqueras com a alcalde respon a un pla dissenyat prèviament per mantenir l’alcaldia: “Des del PSC denunciem que aquesta substitució és el resultat d’un pla dissenyat per mantenir el poder al municipi en mans d’ERC-JxSVH: Junqueras es va presentar a les eleccions sabent que marxaria i amb l’únic objectiu de mantenir el seu partit el govern municipal”, recull l’agrupació local en un crític comunicat.

El PSC -que ja va fer una dura campanya electoral contra Junqueras, alcalde des de 2011, amb lemes com ‘l’alcalde que mai està’- critica, a més, que aquesta substitució s’està fent durant les festes de Nadal “per fer-ho de la manera més inadvertida possible”. I és que el pròxim 29 de desembre hi ha previstos tres plens extraordinaris per oficialitzar la renúncia de Junqueras i la seva substitució a càrrec de Maite Aymerich, fins ara, primera tinenta d’alcalde i regidora de cooperació, i a qui el PSC considera que no està legitimada per ocupar el càrrec mig anys després dels comicis locals.