Vidal Aragonés

Per un Corpus lliure de masclisme, racisme i homofòbia!

Martes 03 de mayo de 2016
Per les festes de Cornellà, que enguany tindran lloc el darrer cap de setmana de maig, hem engegat una campanya per plantar cara al masclisme, el racisme, l’homofòbia i la transfòbia.

Si bé les festes populars són i han de ser un espai d’expressió, de llibertat i de ruptura amb la quotidianitat per trobar-nos, esbargir-nos, passar-nos-ho bé i socialitzar-nos, aquestes actituds hi són ben presents.

Alguns veuran les festes com un parèntesi o excepció en què sortim de l’ordre quotidià per desenvolupar uns rols aparentment externs a la realitat, però no deixen de reflectir en cap moment les estructures socials en què es reprodueixen el sistemes patriarcal i capitalista, així com les seves conseqüències. Les agressions de caràcter masclista, racista, homofòbic o transfòbic es repeteixen i es justifiquen perquè «per festes tot s’hi val» o per l’alcohol o altres substàncies.

Davant de tot això, no podem tolerar cap mena de justificació a aquests comportaments i actituds, des dels més visibles i denunciats als mitjans de comunicació fins als més subtils i fins i tot normalitzats. Encara hem de dir, ben alt i clar, que qualsevol persona, amb independència del seu sexe, gènere, color o opció sexual ha de poder gaudir lliurement d’unes festes lliures d’agressions de tota mena.

No podem donar via lliure a actituds i situacions masclistes, racistes, homofòbiques o transfòbiques; les festes han de ser espais còmodes i de llibertat. Cal deixar de viure les agressions com a experiències individuals des de la soledat per transportar-les a l’esfera pública, prendre un compromís col·lectiu i afrontar-les de manera col·lectiva. Cal plantar cara a les agressions i avançar cap a uns models de relació i de festes basats en la solidaritat i el suport mutu.

Per un Corpus feminista i antiracista. Bones festes!