www.elllobregat.com

Per un Corpus lliure de masclisme, racisme i homofòbia!

martes 03 de mayo de 2016, 14:13h
Per les festes de Cornellà, que enguany tindran lloc el darrer cap de setmana de maig, hem engegat una campanya per plantar cara al masclisme, el racisme, l’homofòbia i la transfòbia.

Si bé les festes populars són i han de ser un espai d’expressió, de llibertat i de ruptura amb la quotidianitat per trobar-nos, esbargir-nos, passar-nos-ho bé i socialitzar-nos, aquestes actituds hi són ben presents.

Alguns veuran les festes com un parèntesi o excepció en què sortim de l’ordre quotidià per desenvolupar uns rols aparentment externs a la realitat, però no deixen de reflectir en cap moment les estructures socials en què es reprodueixen el sistemes patriarcal i capitalista, així com les seves conseqüències. Les agressions de caràcter masclista, racista, homofòbic o transfòbic es repeteixen i es justifiquen perquè «per festes tot s’hi val» o per l’alcohol o altres substàncies.

Davant de tot això, no podem tolerar cap mena de justificació a aquests comportaments i actituds, des dels més visibles i denunciats als mitjans de comunicació fins als més subtils i fins i tot normalitzats. Encara hem de dir, ben alt i clar, que qualsevol persona, amb independència del seu sexe, gènere, color o opció sexual ha de poder gaudir lliurement d’unes festes lliures d’agressions de tota mena.

No podem donar via lliure a actituds i situacions masclistes, racistes, homofòbiques o transfòbiques; les festes han de ser espais còmodes i de llibertat. Cal deixar de viure les agressions com a experiències individuals des de la soledat per transportar-les a l’esfera pública, prendre un compromís col·lectiu i afrontar-les de manera col·lectiva. Cal plantar cara a les agressions i avançar cap a uns models de relació i de festes basats en la solidaritat i el suport mutu.

Per un Corpus feminista i antiracista. Bones festes!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(1)

+
0 comentarios