www.elllobregat.com
    15 de diciembre de 2017

Parlem-ne

Debat polític de El Llobregat previ al 21-D
El Llobregat, amb la col·laboració de la televisió ETV, celebra un debat polític a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb les set forces polítiques amb representació al Parlament de Catalunya. Xavier Fonollosa (Junts per Catalunya), Jordi Albert (ERC), Miguel García (C’s), David Pérez (PSC), Candela López (Catalunya en Comú-Podem), Manuel Reyes (PP) i Vidal Aragonés (CUP) han estat els participants
Anfruns: “Hem de participar sempre de la seguretat, no només quan hi hagi atemptats”

Carles Anfruns, comissari de la Regió Policial Metropolitana Sud de Mossos d’Esquadra

"Des de fa dos anys, amb l’alerta 4, dediquem el 40% de les nostres hores a protegir espais de la societat que la gent no sap” | “Estem baixant els robatoris a habitatges, però estem en un punt alt. I no ens ho podem permetre. Més que un objectiu, és una obsessió”
Marín, alcaldessa de L'Hospitalet des de 2008, al seu despatx de l'Ajuntament
Marín, alcaldessa de L'Hospitalet des de 2008, al seu despatx de l'Ajuntament (Foto: BCN Content Factory)
"L'Hospitalet no accepta tot el que Barcelona no vol. Tenim un projecte molt clar que vam decidir col·lectivament entre 6.000 persones" | "La meva opinió sobre Celestino Corbacho és que va ser un magnífic alcalde i que té tot el meu respecte. Ja està"
Puigdemont: “El Baix Llobregat tindrà més potència en una Catalunya independent”
El Llobregat entrevista al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont
Hidalgo: “El flamenco es un arte; personalísimo y, al mismo tiempo, absolutamente universal”

Paco Hidalgo, escritor y estudioso de flamenco. Por Imanol Crespo y Manolo Garrido

Cornellà celebra el 34º Festival de Arte Flamenco de Catalunya con Ginesa Ortega y Miguel Poveda como principales atractivos. Cornellà celebra el 34º Festival de Arte Flamenco de Catalunya con Ginesa Ortega y Miguel Poveda como principales atractivos.
Joan Saura: “ICV no acabarà diluïda en el partit d’Ada Colau perquè som l’organització electoral més forta”

En exclusiva: primera entrevista després del Tripartit. Per Pere Ríos.

"No perdonaré mai a l'esquerra social i política de l'Estat per callar-se quan el Tribunal Constitucional va sentenciar que amb l'Estatut 'España se rompe'" | "Els quatre anys de regidor a L'Hospitalet van ser els més gratificants, encara que el primer alcalde democràtic no va estar a l'alçada" | "El principal error del tripartit va ser que no hi hagués un relat de govern, perquè fèiem molestes polítiques però no fèiem política" | "Jo no sóc independentista, però a Catalunya hi ha un xoc de legitimitats que només es superarà votant"
Aleix Valls, a l'esquerra, és el CEO de Mobile World Capital Barcelona
Aleix Valls, a l'esquerra, és el CEO de Mobile World Capital Barcelona (Foto: Imanol Crespo)
El Mobile World Congress representa un sensacional mirall del sector de la telefonia mòbil i d’altres relacionats igual o més importants fins i tot. Però, tot i ser la major fira mundial en aquest tema, igual que arriba se’n va. Així, doncs, el repte és aprofitar la seva celebració perquè la ‘Gran Barcelona’, la ciutat i la seva àrea metropolitana, representi un ‘hub’ mundial en innovació no només durant els dies del congrés.

El Arzobispo de Barcelona aparta al párroco Custodio Ballester de L’Hospitalet

Por Juan Carlos Ayala

Antes de su cese, por parte del Arzobispo de Barcelona, Juan José Omella, Custodio Ballester me concedió una entrevista, que ni el propio servidor pensaba que iba a prosperar cuando me aventuré a hacerle una visita a su parroquia de Sanfeliu. Una entrevista que refleja, a la perfección, su ideario.
Miranda: “Que Castelldefels esté en la Asociación de Municipios por la Independencia no afecta para nada”
La política local de Castelldefels ha estado liderada, históricamente, por los colores del PSC que, de manera ininterrompida, han ganado siempre las elecciones. Sin embargo, curiosamente, es también el único municipio en el que ha sido capaz de gobernar el PP, con Manuel Reyes como alcalde (2011-2015).
Planas: “Els moldaus que venen al Baix Llobregat estan molt ben preparats”
Tot i que Barcelona aplega a quasi un centenar de consolats de tot el món ubicats en el seu terme municipal (és una de les ciutats que més cònsols té amb Nova York, Hong Kong o Hamburg), un se l’ha resistit per benefici del Baix Llobregat.
Llorca: “No podem admetre l’aturada de les obres de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7”
La relació entre el Baix Llobregat i Foment no només no millora sinó que no para de sumar entrebancs. El Ministeri ha aturat les obres de l’enllaç de l’A-2 amb l’AP-7,segons argumenten, perquè el projecte naixeria petit i insuficient i que, per tant, es col·lapsaria.
Bassat: “No hay que conformarse con lo primero que te viene a la cabeza”
Luis Bassat (Barcelona, 1941) desprende humanidad por los cuatro costados. Estamos ante uno de los publicistas más reconocidos de nuestro país, con cientos de campañas premiadas en festivales de prestigio y considerado por los de su gremio como el mejor publicista del siglo XX en España. Y lo más sorprendente de todo es que, con semejante trayectoria profesional, a su lado uno se siente como en casa.
Núria Vallduriola: “Vaig voler ser mestra per millorar el model educatiu”

Especial inici de curs escolar: Entrevista a la nova directora de Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat

Vallduriola és mestra i psicopedagoga. Nascuda a Sants, ha estat adoptada pel Baix Llobregat, on viu i treballa, des de fa 26 anys. “Volem que els nens aprenguin a llegir i els noms dels rius i, en canvi, ens oblidem de la seva vessant personal. Els hem d’escoltar”.
José Corbacho: “L’Hospitalet no tiene una cultura a la altura de su número de habitantes”
Los hermanos Adrià, la presentadora Paula Vázquez, el futbolista Sergio González. Muchos son los famosos que tienen en común el barrio hospitalense de Santa Eulàlia. Especialmente, si hablamos de cultura, ámbito del que son referentes Núria Espert, galardonada con el Premio Princesa de Asturias, o el actor y director de cine, José Corbacho.
Escobar: “El procés es pot fer contra l’Estat, però no sense l’àrea metropolitana”
El repartiment de la Plaça Sant Jaume ha derivat en un desencaix: les ciutats metropolitanes no han tingut el Govern com a referent. Això s’ha d’acabar. El problema de Rodalies a l’àrea metropolitana és una evidència clamorosa se les responsabilitats que no assumeix l’Estat. El problema de Rodalies a l’àrea metropolitana és una evidència clamorosa se les responsabilitats que no assumeix l’Estat.

Agustí Cortés, Bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat

“Ens costa dedicar diners, persones i temps per mantenir els temples”
A més de ser capital de comarca, Sant Feliu de Llobregat és també la capital religiosa d’una de les diòcesis de Catalunya. Rep el nom de la ciutat baixllobregatina tot i aplegar l’àmbit religiós del Garraf, el Penedès, gran part del Baix Llobregat, així com poblacions de l’Anoia i del Vallès Occidental. Ho és des del 15 de juny de 2004, quan Joan Pau II va decretar l’escissió d’una part del gran Arquebisbat de Barcelona. Des d’aleshores, Mons. Agustí Cortés Soriano (23 d’octubre de 1947, València) és el Bisbe de la Diòcesi i, per tant, el líder religiós de l’Església Catòlica al nostre territori.
“Hi ha polítics que s’equivoquen molt; i els ciutadans són qui ho paguen”

Entrevista a Pere Macias, portaveu adjunt de CiU al Congrés

Les infraestructures d’un Estat són la seva carta de presentació com a país modern. Són tan importants que tant dictadors en el seu moment com ara demòcrates les han utilitzat per fer política i alçar la banderola de les infraestructures per guanyar-se la confiança de la ciutadania.

“Estamos retrocediendo: la crisis se ha convertido en algo estructural camuflada con datos estadísticos”
“Un trabajo hoy no es lo mismo que un trabajo de hace cuatro años. El PP juega con los números”. “Tenemos a la mitad de la gente que está en paro sin cobertura; en la más absoluta de las miserias”

Parlem-ne: Amb Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya

“ERC porta 84 anys de procés sobiranista, d’altres no”

Por Pere Ríos

“En comparació amb el que anem a fer qualsevol aportació personal és menys important que el projecte col·lectiu que tots plegats volem representar”

Parlem-ne: Amb Oriol Junqueras, alcalde de Sant Vicenç dels Horts

“A Sant Vicenç dels Horts hem fet una gestió exemplar, completament exitosa”

Per Pere Ríos

“En quatre anys, hem reduït els 14 milions de deute curt a zero; i els 10 milions de llarg a 4,8”. “L’activitat agrària és una activitat econòmica, però també és una realitat social i cultural molt important”
“La cultura ha fet que els pratencs ens sentim orgullosos de la comunitat”
Podíem quedar a dos llocs evidents: el Capri o el Cèntric. Ens decantem pel segon, nexe neuràlgic, ara mateix, per a la cultura de la ciutat. Allà, entre el caliu del vespre estiuenc, El Prat novament celebrarà el Festival de curts Preview (tota la programació a Preview.cat), que enguany dóna un pas més.
Immensitat i pensament de Jaume Plensa

Por Sergi Doria

L’artista universal, però que no ha acabat de quallar mai a Espanya, lamenta que la mandra d’alguns polítics reticents a dialogar amb els artistes allunyi l’art dels ciutadans

Entrevista a Albert Adrià, chef de “alta cocina de barrio”

“Los bares típicos de Santa Eulalia fueron mi inspiración; ni los olvido ni quiero olvidarlos”
Han pasado los años, pero el chef hospitalense sigue hablando del 'barrio' cuando se refiere a Santa Eulalia. Allí empezó a gestarse el actual reconocido cocinero que, pese a que no tenía ni experiencia ni vocación cuando empezó en el Bulli, ha conseguido hacerse su propia marca lejos de la estela de su hermano, Ferran Adrià, quien nos aporta el Apunt de la entrevista
Puigdemont: “El Baix Llobregat tindrà més potència en una Catalunya independent”
El Llobregat entrevista al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont
Mireia Monfort: “Hem de mirar de no arribar al punt que ha arribat Barcelona”
El sector turístic del Baix Llobregat continua amb la seva projecció i així ho avalen les dades: l’ocupació turística ha registrat els millors resultats dels darrers 8 anys amb una mitjana de 75,85% a l’any 2016, xifra que augmenta a l’estiu fins el 87,5, sent la més important de la demarcació; el turisme de negocis es consolida i ja arriba al 52% del total; i el 15% de les empreses del Baix desenvolupa activitats turístiques.
Francisco García conquista el mundo desde Gavà con las fragancias de Disney
Air-Val International emplea a 200 personas, factura 42 millones y es licenciatario también del Barça y del Real Madrid
Manolo Garrido apuesta por los ‘podcasts’
El radiofonista Manolo Garrido ha puesto en marcha el canal de podcasting “Trozos de vida, trozos de radio”, un contenedor radiofónico con la cotidianidad de la vida como hilo conductor.
Marginedas: “Les ciutats no arribaran enlloc si l’Estat veu en els refugiats una amenaça”

Fe de errores: en la edición impresa, el perfil de M. Marginedas no se corresponde, por un error de maquetación. Disculpen el error.

El periodista Marc Marginedas, especialitzat en la cobertura de conflictes bèl·lics, va ser recentment el protagonista de l'últim Cornellà Creació Fòrum de 2016. Aprofitant la seva presència -actualment és corresponsal a Moscou- ens vam asseure per conèixer de primera mà la situació a Síria en el marc del reportatge sobre refugiats que aquest número de El Llobregat publica.
Ventura: “La sanció de Competència està fora de lloc”
“El model escollit amb la liberalització del sector busca una certa qualitat. Això va fer que hi hagi poques empreses”. “Part de la gent pensa que ha de ser un servei ‘gratuït’ com l’educació o la salut; però quan el proven, el valoren”
El psiquiatra hospitalense Fidel Vila Rodríguez logra tratar la depresión casi sin efectos secundarios
Vila dirige actualmente el Laboratorio de Terapias de Neuroestimulación No Invasivas y el Departamento de Esquizofrenia de la Universidad British Columbia de Vancouver. El médico psiquiatra, que recientemente ha sido protagonista en el principal diario de la ciudad a, ha presentado un tratamiento que induce ondas electromagnéticas en dianas concretas del cerebro .
Aymerich celebra aquest febrer el seu segon ple municipal
Aymerich celebra aquest febrer el seu segon ple municipal
Aymerich centra el mandat en la justícia social a partir de tres eixos fonamentals: educació, serveis socials i ocupació. L’alcaldessa aposta per un Sant Vicenç agrícola, però que desenvolupi moderns polígons per atraure noves empreses.
“Barcelona-El Prat es uno de los aeropuertos mejor conectados con el resto de Europa”

'Parlem-ne'. Con Sonia Corrochano (L'Hospitalet, 1975), Directora del Aeropuerto de Barcelona-El Prat

“Las aerolíneas de nueva generación, además de las compañías tradicionales, nos permite ser muy competitivos”. “Donde más empleo genera es en las ciudades del entorno. El aeropuerto se tiene que impulsar desde el territorio”
“L’obra més important del Baix Llobregat és l’intercanviador de la Torrassa a L’Hospitalet”
Les infraestructures d’un Estat són la seva carta de presentació com a país modern. Són tan importants que tant dictadors en el seu moment com ara demòcrates les han utilitzat per fer política i alçar la banderola de les infraestructures per guanyar-se la confiança de la ciutadania.

Entrevista a Karra Elejalde, actor, guionista y director de cine

“En Molins de Rei me tratan como a uno más a pesar del éxito de ‘Ocho apellidos vascos’”

Recuperamos la entrevista a Karra Elejalde, vecino de Molins de Rei, tras el éxito de 'Ocho apellidos vascos; el viernes se estrena la segunda parte: 'Ocho apellidos catalanes'

Los obstáculos están para vencerlos
El santboyano Pedro Osuna, ahora con 71 años, ha cruzado en bicicleta países como Mongolia o Chile recorriendo sus desiertos o cimas más altas. Albañil de toda la vida, su jubilación le ha permitido disfrutar de unas de sus pasiones deportivas;Australia i el Gran Cañón ya esperan su paso
Loli Franco lidera un equipo de 30 profesionales en una redacción fusionada para Telecinco y Cuatro | BCN Content Factory
Loli Franco lidera un equipo de 30 profesionales en una redacción fusionada para Telecinco y Cuatro | BCN Content Factory

Entrevista a Loli Franco, delegada en Cataluña de Telecinco y Cuatro a través de la productora Lavinia

Jesús Vázquez, Emma García, Maria Teresa Campos, Cristian Gávez, Mercedes Milà, Pedro Piqueras, David Cantero, Sara Carbonero... Estas son algunas de las caras más famosas que Telecinco tiene en sus trincheras.

Parlem amb Eduard Plana, president de la Fundació Okume AZ de L'Hospitalet

“El que intentem és exportar els valors cooperatius a llocs desfavorits”

Por Alexis Méndez

La iniciativa Run2Okume busca recaptar fons per així contribuir a l’escolarització de la societat de Guinea Equatorial a través de la escola Jaume Balmes Bata, actualment amb 250 alumnes.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Agencia Publicitaria Llobregat, S.L. :: Raurich, 62 :: 08830 Sant Boi de Llobregat
Contacto
0,6875