www.elllobregat.com
    19 de abril de 2024

Opinió > Joan Tardà

Quin error de Sánchez haver anat al casino a jugar-s’ho tot!
En els darrers temps hem vist com el PSOE transitava des de la irresponsabilitat d’haver deixat governar el PP, abstenint-se en la investidura de Mariano Rajoy en 2016, i posteriorment resistint-se a presentar una moció de censura fins que no fer-ho es convertia en un veritable escàndol com a conseqüència de la primera sentència condemnatòria de la Gurtel.
El portaveu del Partit Socialista de Catalunya Salvador Illa va deixar dit de manera oficial en una conferència de premsa feta a la seu del partit que no estaven disposats a col·laborar amb un Govern independentista, en referència a l’executiu català encapçalat pel President Torra.
L’escarment i la venjança judicials enterren la política
Ben segur que l’expresident del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem Pascual Sala no hagués posat en perill el seu prestigi professional en afirmar textualment “no veo delito de rebelión ni delito de sedición” si no n’hagués estat convençut acadèmicament.
Felip VI, comercial en la venda d’armes
Tot just fa uns dies, durant el mes de gener, el Cap d’Estat Felipe VI viatjà a Aràbia Saudí. Viatge oficial, ben acompanyat dels ministres d’Exteriors i de Foment.
La mitja trampa d’Ada Colau
Que ningú no mal interpreti el títol. No és el mateix ser trampós que fer mitja trampa. Afirmà Ada Colau, després d’haver-se celebrat la Cimera en què es constituí el Pacte Nacional pel Referèndum, que ha de celebrar-se a través d’un acord amb el govern espanyol, raó per la qual no s’hi ha de posar dates.
Crec que és del tot evident que si l’any 2014 el Congrés dels Diputats en lloc de ni tan sols admetre a tràmit la petició del Parlament d’autorització per a la celebració d’un referèndum hagués contestat amb un “parlem-ne”, ara no seríem on som.
Des de 2010 Catalunya es troba en una situació antidemocràtica: no es regeix per l’Estatut que van ratificar els ciutadans en referèndum.
Avui mateix, els treballadors i les treballadores de les cafeteries i altres punts d’hoteleria de l’aeroport d’El Prat es manifesten pels carrers de Barcelona.
Amb la democràcia, guanya tothom!

Por Joan Tardà i Coma - Diputat i portaveu del grup d'ERC al Congrés dels Diputats

Si l’any 2004 havíem estat capaços d’enterrar l’aznarisme, ara hagués estat possible enterrar políticament Rajoy i el Partit Popular. Les condicions necessàries hi eren per poder conformar una majoria alternativa.
Les bestieses no ofenen, les mentides sí (en resposta a J. Galves)
Fa uns dies vaig llegir un article signat per Jordi Galves a El Nacional (“Cornellà no és Catalunya”) que, com a cornellanenc, em va sorprendre per inaudit.
El dia 1 d’octubre els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tindrem l’oportunitat de decidir democràticament com volem que sigui Catalunya en el futur immediat, votant sí a la independència, votant-hi no o no anant a votar. Les tres posicions són ben legítimes, democràtiques i respectables.
Una oportunitat per recuperar la justícia universal
El PSOE té la clau! Tenint en compte la correlació de forces que hi ha en el Congrés dels Diputats, només depèn del socialisme espanyol que molts dels desastres provocats pel Partit Popular en els darrers any puguin tenir una mica de cura.

Por Joan Tardà i Coma

Diumenge 27 de novembre, al Camp de la Bóta, Pere Fortuny, fill de l’alcalde republicà de Mollet afusellat després de la guerra, afirmà que poc perdó i poc oblit pot haver-hi si l’Estat no ha estat capaç d’anul·lar les sentències dels tribunals franquistes que dugueren tants milers de demòcrates davant d’un escamot.
0,484375