www.elllobregat.com

L’ 1-O tothom decidirà el que cregui millor per Catalunya

viernes 01 de septiembre de 2017, 03:24h
El dia 1 d’octubre els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tindrem l’oportunitat de decidir democràticament com volem que sigui Catalunya en el futur immediat, votant sí a la independència, votant-hi no o no anant a votar. Les tres posicions són ben legítimes, democràtiques i respectables.

No obstant, els republicans i republicanes, entenem que com més persones s’impliquin en la construcció d’una societat que doni resposta als reptes del segle que vivim, més possibilitats tindrem de gaudir d’una democràcia estable, madura i excel·lent.

Es per això que fem una crida a la ciutadania del Baix Llobregat a anar a votar en consciència. Voteu SI, si creieu que convertir-nos en un estat independent ens permetrà progressar més i millor. O votar NO si considereu que la independència no és la millor opció.

El que cal és analitzar els pros i els contres de la independència o preguntar-nos quins són els beneficis o els perjudicis de continuar formant part del Reino de España, tant per a les generacions presents com per als nostres fills i descendents. En tot cas, aquesta reflexió és símptoma de maduresa i de responsabilitat, perquè decidir democràticament mai no és una fractura. Al contrari, representa avançar i créixer com a comunitat.

Ben segur que centenars de milers catalans independentistes coincideixen amb altres centenars de milers de catalans no independentistes a voler i desitjar el mateix: una Catalunya socialment més justa i una democràcia d’excel·lència. Ara bé, ens diferencia el procediment. Per a nosaltres, dit ras i curt, la independència és el camí més eficient i més ràpid per aconseguir-ho.

De fet, som on som perquè bona part de la societat catalana ha dit prou després d’intentar una i altra vegada (i durant molts anys) que els governs espanyols entenguessin les demandes catalanes. Es va intentar una entesa amb l’Estatut d’Autonomia i a Madrid no van ser capaços ni tan sols de respectar-lo una vegada la ciutadania l’havia aprovat en referèndum (fins a l’extrem que hi ha aspectes competencials de l’Estatut d’Autonomia d’Andalusia que són vigents però que amb el mateix redactat en l’estatut català van ser anul·lats).

Es va intentar que entenguessin que era inadmissible un sistema de finançament que fa que paguem milers de milions d’euros cada any més dels que rebem i hem acabat sent intervinguts pel Sr. Montoro, que amb els nostres diners ens concedeix crèdits a través del FLA cobrant-nos interessos. Es va intentar, també, que entenguessin que l’Estat espanyol era plurinacional, pluricultural i plurilingüístic i, en canvi, en els últims anys s’ha legislat contra la llengua catalana amb una intensitat desconeguda.

Ha arribat, doncs, el moment de decidir el nostre futur i ho farem el proper 1-0. Aquest és el compromís contret pel Govern i es complirà a pesar que l’administració espanyola ens ha amenaçat i està disposada a continuar amb la pressió judicial contra parlamentaris i Govern (inhabilitacions, multes, embargaments de patrimonis i, si cal, presó). Però no hi tenen res a fer perquè la democràcia és imbatible.

Sí, democràcia perquè, tot i que per als independentistes guanyar el referèndum és important, com a demòcrates ho és molt més fer-lo. I que el poble decideixi el seu futur!

Això sí, a la catalana, pacíficament i cívicament. Siguem independentistes o siguem contraris a la independència, junts tots i totes, perquè per damunt de tot som homes i dones lliures del segle XXI. I aquesta posició ens omple d’orgull. L’orgull de sentir-nos ciutadans radicalment democràtics, per la qual cosa votarem SI o votarem NO, però votarem.

Perquè el present és nostre i el futur també. I perquè tots som catalans i baixllobregatins. I n’estem orgullosos! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios