www.elllobregat.com
    28 de mayo de 2024

Opinió > Anna Martín Cuello

Sumar per guanyar drets!
Por Anna Martín Cuello
Sumar va iniciar la seva precampanya a la nostra comarca.
Prohibir els patinets no és la solució
Por Anna Martín Cuello
La prohibició dels patinets elèctrics al transport públic és una mesura desproporcionada que penalitza les classes treballadores, en direcció contrària de la mobilitat verda que necessitem.
Mobilitat sostenible: aposta pel territori i pel futur
Por Anna Martín Cuello
Per assolir els reptes de l’emergència climàtica, cal abordar i transformar el nostre model de mobilitat i d’infraestructures comarcal.
Por Anna Martín Cuello
El passat 19 de setembre, milers de persones omplien la Plaça Espanya i el carrer Tarragona de Barcelona per dir NO a l’ampliació de l’aeroport.
Por Anna Martín Cuello
La pandèmia de la Covid-19 ens va portar, primer de tot, una crisi sanitària mundial sense precedents i, a continuació, una crisi social i econòmica de la que trigarem anys a recuperar-nos.
L’habitatge: la veritable preocupació de la nostra gent
Por Anna Martín Cuello
És una de les “serpientes de verano” més recurrents: l’alarma mediàtica sobre les ocupacions de pisos. Un tema que requereix atenció, si, perquè ningú mereix que li ocupin casa seva. Però també una mirada més acurada.
Por Anna Martín Cuello
Al Prat de Llobregat l’equilibri territorial forma part de la nostra identitat. El nostre model urbà es basa en la convivència amb uns Espais Naturals del Delta i un Parc Agrari que existeixen gràcies al compromís que ha mantingut i manté el nostre municipi.
Por Anna Martín Cuello
Al desembre és dona una de les cites més importants de la política municipal, la presentació i aprovació dels pressupostos municipals per l’any vinent.
Por Anna Martín Cuello
Ara fa un any, el 2 de desembre del 2019, i només una setmana després de commemorar el 25N, Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, la nostra ciutat va quedar colpida pel feminicidi d’una veïna del Prat. Centenars de persones, entitats i les institucions vàrem sortir al carrer per omplir la Plaça de la Vila i mostrar el nostre màxim rebuig.
Coronacrisi i canvi climàtic: dues amenaces a la vida, una resposta
Por Anna Martín Cuello
El mar ha engolit la platja del Prat, les onades han fet inutilitzable a la tercera pista de l’aeroport i els Espais Naturals del Delta –Cal Tet, la Ricarda, i el Remolar-Filipines...– han desaparegut sota l’aigua. Bona part del nostre Parc Agrari també ha deixat d’existir.
Por Anna Martín Cuello
Ens tornem a trobar en aquestes pàgines després d'un estiu estrany i diferent per a moltes de nosaltres.
Por Anna Martín Cuello
El passat mes de juny vaig tenir la sort de compartir reflexions i posicionaments, amb els diferents regidors i regidores de Medi Ambient i Sostenibilitat de Catalunya en Comú del Baix Llobregat, amb relació a la crisi Covid-19 que estem vivim a nivell municipal.
Por Anna Martín Cuello
En un moment excepcional per les grans nevades i gelades que cobrien gran part l’Espanya, la pujada del preu de la llum durant el passat mes de gener ha estat, com és lògic, ha centrat l’agenda política i mediàtica de tot l’Estat.
Al Baix Llobregat, ara més que mai, som el que mengem
Por Anna Martín Cuello
A l Baix Llobregat, com tot el país i el planeta, pateix en aquests moments un cop duríssim. El coronavirus ha generat una crisi sanitària, però també social i econòmica. L’economia s’ha paralitzat. I en aquest context, el valor de la proximitat pren renovada força.
Por Anna Martín Cuello

Totes les poblacions del Baix Llobregat, de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i del món, ens trobem en una situació nova, mai coneguda anteriorment, que ens afecta a totes per igual i que ens ha portat aturar-ho tot i refer les nostres prioritats personals, socials i econòmiques.

Els jutjats de violència masclista no es toquen!
Por Anna Martín Cuello
La nostra comarca, durant l’últim any i l’inici de l’actual, ha estat brutalment colpejada per la violència masclista.
Aquest 8-M, reivindiquem l’ecofeminisme!
Por Anna Martín Cuello
“Això és només el principi”. Això han alertat moltes veus, com la de Greenpeace, després de veure l’afectació que el temporal Glòria ha tingut en el litoral del nostre país.
Por Anna Martín Cuello
Som una comarca amb un gran potencial turístic. La diversitat d’atractius culturals, naturals i patrimonials, així com la proximitat amb Barcelona, fa que siguem un territori extraordinari per conèixer i gaudir-ne amb tota la família.
No a l’ampliació de la 3ª pista! Preservem Delta i clima!
Por Anna Martín Cuello
Fa anys que escoltem apologetes de l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport del Prat.
El sentit comú que defensa el nostre territori
Por Anna Martín Cuello
Arribem al maig del 2023 i ens toca fer balanç d'aquests últims 4 anys. Podem estar totes d'acord que ha estat una de les legislatures més imprevisibles que hem viscut en democràcia.
Por Anna Martín Cuello
El Baix Llobregat és una comarca plural, amb una gran consciència de classe i feminista, conseqüència d’uns orígens marcats per les lluites del moviment obrer i veïnal de moltes poblacions.
Por Anna Martín Cuello
Abajo las murallas!”. Sota aquest lema es va desenvolupar l’Eixample i es va assentar al segle XIX les bases de la Barcelona que coneixem avui en dia.
0,5625