www.elllobregat.com
Aquest 8-M, reivindiquem l’ecofeminisme!
Ampliar

Aquest 8-M, reivindiquem l’ecofeminisme!

Por Anna Martín Cuello
jueves 05 de marzo de 2020, 23:55h
“Això és només el principi”. Això han alertat moltes veus, com la de Greenpeace, després de veure l’afectació que el temporal Glòria ha tingut en el litoral del nostre país.

No cal anar molt lluny, a l’Antàrtida per exemple, per veure la gravetat de les ferides que està generant l’actual crisi climàtica. Acabem de tenir-ne una mostra al nostre territori. Hem vist com el Delta de l’Ebre era engolit pel mar, i hem vist també com la costa del nostre delta desapareixia també a causa del temporal.

Fenòmens meteorològics cada cop més freqüents i virulents tenen un impacte directe en les nostres costes, les nostres zones agrícoles i en els Espais Naturals del Delta de Llobregat. Aquests espais naturals, que ja patien una fragilitat especial a causa de la seva proximitat amb infraestructures com el Port i l’Aeroport, resulten ara especialment vulnerables a la crisi climàtica i ecològica que estem vivim.

En aquest context no podem obviar el que ja és evident: l’espècia humana som responsables de les causes principals de les mutacions que s’estan produint al nostre planeta. Davant d’això, les respostes cosmètiques o superficials són completament insuficients. No es tracta de maquillar de verd els vells models de creixement il·limitat, ni de gastar l’adjectiu “sostenible” aplicant-lo com un vernís a velles polítiques.

És imperatiu canviar les nostres formes de produir, treballar i consumir per impulsar models que no només siguin més humans, sinó que garanteixin la vida futura en el planeta. I en aquest punt, ens adonem que això mateix és el que fa temps que venien reclamant moviments com el feminisme.

Per això, és fonamental reivindicar l’ecofeminisme. Perquè els nostres cossos i el nostre planeta són espais vulnerables i finits i cal cuidar-los al llarg de tota la seva existència. Només a través d’una mirada ecofeminista podrem ser conscients del conflicte existent entre el capitalisme, el patriarcat i la vida.

Estic convençuda que el pròxim 8 de març les dones de totes les edats, procedències, classes socials i cultures tornarem a fer història als 5 continents, i també als pobles i ciutats de la nostra comarca. Perquè sortirem als carrers i les places per exigir unes vides dignes i lliures, i també connectades amb la cura i la sostenibilitat del nostre planeta Terra.

Perquè ens hi va la vida, visca la lluita feminista! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios