www.elllobregat.com
    16 de abril de 2024

Coneixement

Investigadors de la UPC descobreixen un material constructiu a partir de roba usada
L’equip ha aconseguit fabricar entre altres elements: façanes, teules, rajoles de paviment i sistemes de reforç de maçoneria. Les fibres no s’incorporen al ciment escampades a l’atzar com al fibrociment sinó per capes, formant un panell tipus Sandwich
Seleccionades les sis primeres empreses per formar part de la incubadora ESA BIC

Comunicació Campus del Baix Llobregat

Les companyies han estat escollides pel centre barceloní de l’Agència Espacial Europea ubicat al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels. El programa, impulsat per Generalitat (Estratègia NewSpace), UPC i Parc Mediterrani de la Tecnologia, permetrà incubar 18 empreses en tres anys.
Intel·ligència contra el canvi climàtic
Cal un canvi de model per fer front al canvi climàtic i aquest canvi és una responsabilitat compartida entre administracions, empreses i ciutadania. El nou escenari requereix un nou tipus de gestió, més sostenible i més resilient, dels recursos naturals, tot començant per l'aigua.
La comunitat porta la vida universitària més enllà dels programes acadèmics

Por Comunicació Campus del Baix Llobregat

Les associacions del Campus del Baix Llobregat de la UPC organitzen activitats i esdeveniments relatius a la seva essència. L’associacionisme està directament relacionat amb els graus i ofereix contacte entre estudiants i empreses o presència al òrgans de govern.
Éxit de la Jornada anual de docència al campus de Castelldefels (EETAC-EEABB)

Roc Messeguer i Mònica Blanco (professors de l’EETAC i l’EEABB)

Més de 40 professors han participat en una trobada que pretén reflexionar i debatre sobre experiències de la comunitat educativa. Els eixos principals van ser els impactes, riscos, oportunitats i reptes que suposa la intel·ligència artificial i l’intercanvi de bones pràctiques.
Sant Boi imparte logística universitaria
Todo a punto para que arranque una pionera formación diseñada a la medida del empleo.
El repte llançat des del Parc Mediterrani de la Tecnologia guanya l’Innobaix 2023

Comunicació Campus del Baix Llobregat

Un sistema d’optimització del reg mitjançant la utilització de drons i intel·ligència artificial guanya la iniciativa de suport al talent innovador. El jurat tria el projecte “per la seva bona exposició i argumentació, per donar una solució creativa i original i per la varietat tecnològica utilitzada”.
Los jóvenes pasajeros del Innobus tienen la oportunidad única de ver en 360 grados el mundo de la industria del Baix Llobregat y L'hospitalet y vivir en primera persona lo que significa ser emprendedor.
Los jóvenes pasajeros del Innobus tienen la oportunidad única de ver en 360 grados el mundo de la industria del Baix Llobregat y L'hospitalet y vivir en primera persona lo que significa ser emprendedor.
Por Àlex Aragonés
Los 35 participantes han visitado diez empresas del Baix Llobregat y L’Hospitalet con un autobús y siguiendo la ruta de la innovación. El programa está dirigido a universitarios con dificultades para entrar en el mundo laboral, dándoles visibilidad y reforzando su creatividad.
Más de 250 docentes de primaria y secundaria de toda Cataluña participaron en la jornada eXploraSTEAM (Foto: Ayto. de Viladecans)
Más de 250 docentes de primaria y secundaria de toda Cataluña participaron en la jornada eXploraSTEAM (Foto: Ayto. de Viladecans)
Los participantes han conocido experiencias y recursos exitosos en centros educativos, entidades y organismos, a través de una feria de muestras y talleres.
Violencia contra las mujeres - Datos del año 2022
Violencia contra las mujeres - Datos del año 2022

Según la tercera Encuesta de Violencia Machista en Cataluña, el 78,2% de las mujeres del Baix Llobregat han sufrido algún tipo de violencia a lo largo de su vida. De estas mujeres, un 66,6% ha sufrido violencia sexual, un 48,8% violencia psicológica, un 29,3% violencia digital y un 6,7% violencia vicaria durante su vida adulta. Esta encuesta incluye datos comarcales por primera vez.

Asistentes de la actividad
Asistentes de la actividad (Foto: Ayuntamiento de El Prat de Llobregat)
El proyecto "Jóvenes con capacidades singulares" llevó a cabo un taller intergeneracional en el Casal de Gent Gran El Remolar, donde 12 personas mayores y 12 jóvenes compartieron sus conocimientos y habilidades en el uso del teléfono móvil. La actividad fue valorada positivamente por los participantes y la organización.
14.ª edición de la Feria Internacional de Empresas Simuladas del programa SEFED. Organizada por Fundación INFORM.
14.ª edición de la Feria Internacional de Empresas Simuladas del programa SEFED. Organizada por Fundación INFORM.
Los estudiantes del programa SEFED en Molins de Rei han sido galardonados con el premio a la "Mejor Empresa comercial" del certamen.
El campus del Baix Llobregat reprèn el somni de colonitzar el planeta vermell

Comunicació Campus del Baix Llobregat

El Campus del Baix Llobregat de la UPC a Castelldefels torna a somiar despert amb el planeta vermell

El Campus del Baix Llobregat estrena el primer laboratori de drons d’Europa

Comunicació Campus del Baix Llobregat

El passat 11 de novembre es va inaugurar al Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya -BarcelonaTech (UPC) el primer laboratori d’Europa per a comunicacions mòbils aplicades als drons, DroneLab.

El Campus del Baix Llobregat es vesteix per festejar la 27 Setmana de la Ciència

Comunicació Camps del Baix Llobregat

De l’11 al 20 de novembre es celebra arreu del territori català la 27a Setmana de la Ciència, en la que tindran lloc diferents i variades activitats de difusió de la ciència i la tecnologia.

El proyecto LIFE NIMBUS, que busca utilizar biometano generado a partir de lodos de depuradora para alimentar un autobús
El proyecto LIFE NIMBUS, que busca utilizar biometano generado a partir de lodos de depuradora para alimentar un autobús
Cetaqua, Centro Tecnológico del Agua, lidera una iniciativa que promueve la economía circular y propone un modelo de energía y transporte verde en el área metropolitana de Barcelona. El proyecto utiliza biometano generado a partir de lodos de depuradora para alimentar un autobús. Aigües de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) y la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) también participan en el proyecto. Actualmente, se están llevando a cabo pruebas a escala piloto para validar las tecnologías desarrolladas.
Welcome Day: l’estudiantat d’intercanvi arriba al Campus del Baix Llobregat

Comunicació Campus del Baix Llobregat

Des de finals de la dècada dels 80 del passat segle, el sistema universitari europeu ha anat treballant per facilitar l’intercanvi entre les universitats i els països, popularitzant el que hom coneix com a ERASMUS (sigles que coincideixen amb el nom en llatí del filòsof, teòleg, i humanista Erasmo de Róterdam (1465-1536).

‘Tecnologies creatives a l’aula’ acumula 10 anys aixecant maquetes intel·ligents

Marcos Quílez (Universitat Politècnica de Catalunya)

Hem fet 10 anys!! El passat mes de juny, alumnes de l’institut Salesians de Sant Vicenç dels Horts van presentar el resultat de la desena edició “Tecnologies creatives a l’aula”, un projecte que utilitza la robòtica, la programació i d’altres tecnologies com a eines didàctiques

La plaga de Bernat Marbrejat afecta los cultivos del Parc Agrari del Baix Llobregat
Por Sonia Algaba Benito

Desde el grupo de payeses piden colaboración para contener y frenar la expansión de este insecto

Primera ‘biblio’ digital per la lluita contra el malbaratament alimentari a Espanya

Comunicació Campus UPC del Baix Llobregat

Des del marc de la col·laboració amb la Càtedra UPC-Mercabarna es crea conjuntament amb la Biblioteca del Campus del Baix Llobregat (BCBL) el primer fons bibliogràfic que recull informació actual sobre malbaratament alimentari i les iniciatives per combatre’l

Begues será la sede de un proyecto internacional para contruir un picosatélite
Por Esther Collado Ortigosa

Este proyecto está coordinado por la empresa argentina Innova Space, y por la sede de Begues de Tbkids

CasTECHdefels fa nou anys compartint ciència, tecnologia i coneixements

Comunicació Campus del Baix Llobregat

La Universitat d’Estiu de Ciència i Tecnologia, CasTECHdefels, arriba a la seva novena edició

“Tecnologia i urbanisme: la ciutat de futur”, la nueva sesión del ciclo Reflexions de ciutat
Por Esther Collado Ortigosa

El Ayuntamiento de Cornellá celebrará una nueva charla con el propósito de crear un espacio de debate junto a los ciudadanos y los expertos

La lucha contra el desperdicio alimentario y sus formas en el Baix

Laura García Martínez

En un contexto en el que, según datos del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, tres de cada cuatro hogares españoles tiraron a la basura comida y bebida en el año 2020, con una media de 31 kilos/litros por persona, muchos establecimientos de la comarca han querido dar un paso al frente e implementar soluciones en su propio negocio y concienciando a su vez a los clientes sobre la problemática del desperdicio y sus consecuencias.

Generar coneixement a la Universitat

Molts dels productes tecnològics que emprem diàriament han sigut fabricats a l’Àsia. En alguns hi consta que han estat dissenyats a la Unió Europea o els Estats Units, però enlloc es diu explícitament d’on va sortir la idea, tot i que cal pensar que potser en el mateix país on després l’han dissenyat.

Splau: punto de encuentro de compras y ocio en el Baix Llobregat

El centro comercial Splau reúne una amplia y variada oferta de ocio, restauración y compras en un mismo espacio: casi 150 establecimientos en una superficie comercial de 54.500 m2 ubicada en Cornellà de Llobregat.

“Todos nuestros antepasados han ayunado y está impregnado en nuestro ADN”
Por Esther Collado Ortigosa

Edgar Barrionuevo (Castelldefels) es licenciado en Ciencias de la Educación Física y también se ha formado dentro del campo de la nutrición, dos decisiones que tomó debido a su amor por el deporte y por la comida. Dentro del campo de la alimentación, Barrionuevo está especializado en el ayuno intermitente, un estilo de vida que él mismo sigue desde hace ya 10 años, y el cual también enseña a los que acuden a su centro de salud integral: Pure Corpore.

Ensayan entregas de paquetería con drones en la playa de Castelldefels

Enric Pastor, Cristina Barrado y Pablo Royo- Grup d'Investgació ICARUS, Departament AC-EETAC-UPC

La Escuela de Ingeniería de Telecomunicación y Aeroespacial de Castelldefels, (EETAC), participó los días 8, 9 y 10 de marzo en vuelos simultáneos de demostración de drones en la playa de Castelldefels.

El Parc Prehistòric de la cova de Can Sadurní (Begues) obre de nou les portes

Elicinia Fierro Milà

El passat mes de gener en el marc de la festa major d’hivern del municipi baixllobregatí de Begues es va celebrar una jornada de portes obertes per donar a conèixer el jaciment arqueològic de la cova de Can Sadurní.

El Salón Internacional de la Logística de Barcelona (SIL) llega a su 22ª edición

SIL Barcelona, la feria líder de Logística, Transporte, Intralogística y Supply Chain del Sur de Europa, organizada por el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), celebrará del 31 de mayo al 2 de junio su 22ª edición en el pabellón 8 del recinto Montjuïc - Plaza España de Fira de Barcelona, tras dos años de ausencia por el contexto de la pandemia.

L’EDIFICI RDIT DEL CAMPUS DEL BAIX LLOBREGA T DE LA UPC A CASTELLDEFELS ACULL EL CENTRE D’INCUBACIÓ ESA BIC BARCELONA
L’EDIFICI RDIT DEL CAMPUS DEL BAIX LLOBREGA T DE LA UPC A CASTELLDEFELS ACULL EL CENTRE D’INCUBACIÓ ESA BIC BARCELONA

El centre d’incubació de l’Agència Espacial Europea tria ‘star-ups’ basades en l’ús innovador de tecnologies o infraestructures de l’espai. El programa, impulsat per la UPC, el Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) i la Generalitat, permetrà incubar fins a 18 empreses en tres anys.

Què en sabem realment del mar?
Vivim a prop del mar, el sentim, l’escoltem, l’olorem, però què en sabem? Per nosaltres el mar sovint és un paisatge, una remor de fons, una vista des d’una finestra, l’escenari d’unes vacances o d’una passejada. Però el mar és molt més.
La UPC impulsa un programa de reptes a estudiants del Campus del Baix Llobregat

Per Laia Iglesias Galcerán, Servei de Gestió de la Innovació-Emprèn UPC, Universitat Politècnica de Catalunya

El curs 2021-22 s’ha iniciat amb una nova edició del programa de llançament de reptes a les dues escoles del Campus del Baix Llobregat: l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), així com l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB).
Formació permanent del professorat al Campus del Baix Llobregat

Per Marcos Quílez, Departament d’Enginyeria Electrònica UPC EEETAC-Campus Baix Llobregat

Un dels àmbits que més interès desperta són els cursos de robòtica educativa i programació per mestres que s’oferten des de fa 10 anys. La robòtica permet desenvolupar competències com creativitat, treball cooperatiu, cerca d’informació i les habilitats lingüístiques
L’EEABB s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU

L’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona instrueix per allargar els productes sense cabuda al mercat en fresc. La Càtedra Mercabarna UPC, s’ha creat per potenciar accions que contribueixin a l’estudi i la prevenció del malbaratament alimentari

Aquest estiu CasTECHdefels conecta per vuitè any les persones i el coneixement
La universitat estival de Ciència i Tecnologia de Castelldefels reprèn de nou l’activitat presencial al campus del Baix Llobregat. L’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes i l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial reobren les portes
Luz verde al proyecto de ICARUS de usar drones en la lucha contra la covid-19

Por Cristina Barrado - Grup de recerca ICARUS - Campus Baix Llobregat-UPC

La pandemia del coronavirus ha cambiado drásticamente el mundo. Millones de personas están infectadas y la llamada ‘nueva normalidad’ ha comenzado después de permanecer confinados durante largos períodos.
El Campus del Baix Llobregat investiga un fibrociment innocu i sostenible
El fibrociment és un material de construcció molt recent dins de la Història de la Construcció. Tot i la seva curta existència, el material ha passat per molt diverses fases des que es va patentar a Àustria l’any 1900.
El campus del baix llobregat té un fort compromís amb la innovació en l’ensenyament i la qualitat, combinat amb una intensa recerca
El campus del baix llobregat té un fort compromís amb la innovació en l’ensenyament i la qualitat, combinat amb una intensa recerca
El Campus del Baix Llobregat es va constituir a l’any 2005 per optimitzar els recursos i la relació amb l’entorn social i econòmic. L’ Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial i la d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes són dos referents.
Malbaratament i fam van de la mà

Per Comunicació Campus Baix Llobregat

Segons dades de les Nacions Unides, uns 815 milions de persones a tot el món pateixen fam.
Junts descobrim el futur: Aliances cap a l’èxit educatiu i la innovació

Per Comunicació Campus Baix Llobregat

Al Campus del Baix Llobregat de la UPC a Castelldefels vam començar a participar com a institució “partner” el curs 2018-2019 en un projecte d’innovació educativa adreçat a primària amb l’Escola La Guardia de Sant Vicenç dels Horts, gràcies al programa d’aliances Magnet.
Una situació realment excepcional al campus: cap a la “nova normalitat”

Campus Baix Llobregat

Avui, voltant per l’entorn natural i educatiu del Campus de la UPC al Baix Llobregat a Castelldefels veiem espais plens de llum, esperant la vida i el moviment natural que encara no ha arribat.
Go.Data, la herramienta de la OMS para rastrear infectados y sus contactos

Por Jesús Alcober / Campus Baix Llobregat

Investigadores de la EETAC, situada en el Campus del Baix Llobregat de la UPC, participan en el despliegue del software Go.Data, por la recogida de datos de campo sobre COVID-19.
El Campus del Baix Llobregat escalfa motors per al tercer UP4 Camp
L’activitat estival està adreçada a estudiants de quart d’ESO i primer de Batxillerat. Els participants d’aquest any hauran de fer front a una emergència sobrevinguda
La UPC Baix Llobregat, més enllà de les classes
El campus universitari promou la vida social i participativa: música, castellers, esports i festa.
Smart City Expo World Congress en el recinto de la Fira de Barcelona en L'Hospitalet.
Smart City Expo World Congress en el recinto de la Fira de Barcelona en L'Hospitalet. (Foto: Ayuntamiento de Barcelona)

La Smart City Expo World Congress ha arrancado este martes en el recinto ferial de Gran Via con la participación de más de 700 ciudades

Inicio del curso Vilawatt en Can Calderon.
Inicio del curso Vilawatt en Can Calderon. (Foto: Ayuntamiento de Viladecans)

El curso de eficiencia energética impulsado por el Ayuntamiento de Viladecans y financiado por la iniciativa Urban Innovate Actions ha comenzado en el Centre de Promoció Econòmica de Can Calderon

Drones y 5G confluyen en el Campus UPC del Baix Llobregat
El Campus de la UPC en Castelldefels disfrutará en breve de una nueva infraestructura dedicada a estudiar la integración de los drones con la tecnología móvil 4G y 5G.
La DCA-DRONS és una iniciativa per fomentar l'ús i la innovació dels drons al territori
La DCA-DRONS és una iniciativa per fomentar l'ús i la innovació dels drons al territori
El passat 28 de març va tenir lloc la jornada anual de la comunitat de drons de la Digital Catalonia Alliance (DCA-Drons), que va reunir més de noranta assistents de l'ecosistema UAS (Unmanned Aerial System) català a l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), situada al Campus de la UPC al Baix Llobregat.
Mini UPC: acercando la universidad a los más pequeños
Un programa de la Politécnica quiere acercar a los niños cuestiones científicas y tecnológicas para dar respuesta a sus curiosidades. Los escolares envían preguntas a profesores que, a través de vídeos amenos, las responden mediante ejemplos comprensibles.
La recerca i la innovació van innundar Castelldefels durant tres dies.
La recerca i la innovació van innundar Castelldefels durant tres dies. (Foto: UPC)

L’objectiu de la trobada és apropar la investigació a les empreses de la comarca | Enguany s’han celebrat al voltant de tres claus: el turisme, els drons i l’alimentació | Organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de la UPC, la UOC, AEBALL i Innobaix

Fornés durante la entrevista del mes de noviembre en El Llobregat.
Fornés durante la entrevista del mes de noviembre en El Llobregat. (Foto: El Llobregat)

El filósofo hospitalense Antonio Fornés ha sido entrevistado este viernes en La Vanguardia, durante el mes de noviembre explicó a El Llobregat el ‘Viaje a la sabiduría’

0,859375