www.elllobregat.com
    23 de septiembre de 2020

Coneixement

Des de fa 12 anys, el campus del Baix Llobregat organitza missions tripulades per a escolars d'ESO amb risc d'abandonament prematur
La ciència al servei de la lluita contra la Covid-19

Per Clara Prats i Daniel López

Investigadors del Campus del Baix Llobregat de la UPC treballen amb models matemàtics per estudiar la dinàmica de la malaltia. Els científics aconsegueixen fer prediccions de com evolucionarà la infecció de tres a cinc dies i, de moment, estan funcionant.

Profesores de la UPC trabajan para optimizar las redes inalámbricas

Per Enrica Zola

El proyecto de Enrica Zola e Israel Martín favorecerá la reducción del consumo energético y cuenta con la ayuda del Ministerio de Ciencia.
La universidad estrecha lazos con el Parc Agrari para mejorar la producción
La UPC contrata a un dinamizador para acercar su Escuela de Agricultura al territorio. Pere Macias considera que el campus de Castelldefels ha de abrirse más a su entorno.
Apropar la tecnologia a tothom: la UPC celebra la Setmana de la Ciència
El novembre va tenir lloc la 24a edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya. El campus científic-tecnològic del Baix va omplir-se d’activitats de divulgació.
De izquierda a derecha: Juan Carlos Valero, director de BCN Content Factory; Jordi Berenguer, vicerrector de la UPC; María Miranda, alcaldesa de Castelldefels, y Pere Macias, presidente de la Fundació Cercle d'Infraestructures.
De izquierda a derecha: Juan Carlos Valero, director de BCN Content Factory; Jordi Berenguer, vicerrector de la UPC; María Miranda, alcaldesa de Castelldefels, y Pere Macias, presidente de la Fundació Cercle d'Infraestructures. (Foto: LC)
La aplicación de la tecnología en este espacio agrícola es uno de los objetivos del Campus de Castelldefels.
Dos físics de la UPC lideren un estudi de malalties del cor i de tuberculosi
Sergio Alonso i Clara Prats investiguen com evolucionen les patologies des de la física. La voluntat dels científics és portar a terme un projecte que sigui útil per a la societat. Des del Campus de Castelldefels destaquen
la feina dels investigadors al servei de la gent.
Las 30 voluntarias del Inspira Team de L'Hospitalet durante la formación que recibieron a principios de octubre para convertirse en mentoras.
Las 30 voluntarias del Inspira Team de L'Hospitalet durante la formación que recibieron a principios de octubre para convertirse en mentoras.
Treinta mentoras fomentarán las STEAM en seis colegios de L’Hospitalet. Esplugues quiere “socavar la brecha” de género en las ciencias y la tecnología. Las ingenierías informática y naval son las que menos presencia de chicas tienen.
El professor Miguel Valero.
El professor Miguel Valero. (Foto: Cedida)
Miguel Valero García, professor de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la UPC, i veí de Castelldefels, ha rebut la distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, que atorga la Generalitat de Catalunya. El Premi s’ha lliurat el 6 de setembre durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2019-2020 de les universitats catalanes.
Twilala: Un mur contra la solitud
L’Start-Up va néixer fa tres anys de la mà d’una castelldefelenca i un reusenc. L'aplicació és un punt de trobada de tribus urbanes que ofereix intimitat per parlar de tot
Mystic Wear: L’èxit de les ulleres intel·ligents de Sant Climent
Una Start-Up baixllobregatina triomfa al món amb unes ulleres d’última generació. Permeten parlar per telèfon i sentir música amb vibracions que van a parar als ossos de l’oïda.
Preparats per al futur? La robòtica i la programació entren en les aules
Professors de Castelldefels reben formació d'aquesta matèria a l'EETAC de la UPC.
Cornellà Creació Fòrum: 10 años de análisis a fuego lento
El Museu de les Aigües acogió ayer noche la cena de aniversario de la primera década de este espacio de debate. El acto fue presentado por el cómico Txabi Franquesa y contó con un intercambio de opiniones sobre la evolución mundial en estos últimos años.
La UPC impulsa l’emprenedoria per col·laborar amb el territori
El Campus de la UPC de Castelldefels acaba de posar en marxa un nou Espai Emprèn, pensat per promoure l’esperit innovador dels estudiants.
UPC i Els Pins: una aliança educativa que fa comarca
La universitat col·labora amb l’escola Els Pins de Castelldefels per portar a terme dos projectes educatius amb alumnes de 4t i 6è de Primària.
Una situació realment excepcional al campus: cap a la “nova normalitat”

Campus Baix Llobregat

Avui, voltant per l’entorn natural i educatiu del Campus de la UPC al Baix Llobregat a Castelldefels veiem espais plens de llum, esperant la vida i el moviment natural que encara no ha arribat.
Go.Data, la herramienta de la OMS para rastrear infectados y sus contactos

Por Jesús Alcober / Campus Baix Llobregat

Investigadores de la EETAC, situada en el Campus del Baix Llobregat de la UPC, participan en el despliegue del software Go.Data, por la recogida de datos de campo sobre COVID-19.
El Campus del Baix Llobregat escalfa motors per al tercer UP4 Camp
L’activitat estival està adreçada a estudiants de quart d’ESO i primer de Batxillerat. Els participants d’aquest any hauran de fer front a una emergència sobrevinguda
La UPC Baix Llobregat, més enllà de les classes
El campus universitari promou la vida social i participativa: música, castellers, esports i festa.
Smart City Expo World Congress en el recinto de la Fira de Barcelona en L'Hospitalet.
Smart City Expo World Congress en el recinto de la Fira de Barcelona en L'Hospitalet. (Foto: Ayuntamiento de Barcelona)

La Smart City Expo World Congress ha arrancado este martes en el recinto ferial de Gran Via con la participación de más de 700 ciudades

Inicio del curso Vilawatt en Can Calderon.
Inicio del curso Vilawatt en Can Calderon. (Foto: Ayuntamiento de Viladecans)

El curso de eficiencia energética impulsado por el Ayuntamiento de Viladecans y financiado por la iniciativa Urban Innovate Actions ha comenzado en el Centre de Promoció Econòmica de Can Calderon

Drones y 5G confluyen en el Campus UPC del Baix Llobregat
El Campus de la UPC en Castelldefels disfrutará en breve de una nueva infraestructura dedicada a estudiar la integración de los drones con la tecnología móvil 4G y 5G.
Mini UPC: acercando la universidad a los más pequeños
Un programa de la Politécnica quiere acercar a los niños cuestiones científicas y tecnológicas para dar respuesta a sus curiosidades. Los escolares envían preguntas a profesores que, a través de vídeos amenos, las responden mediante ejemplos comprensibles.
La recerca i la innovació van innundar Castelldefels durant tres dies.
La recerca i la innovació van innundar Castelldefels durant tres dies. (Foto: UPC)

L’objectiu de la trobada és apropar la investigació a les empreses de la comarca | Enguany s’han celebrat al voltant de tres claus: el turisme, els drons i l’alimentació | Organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de la UPC, la UOC, AEBALL i Innobaix

Fornés durante la entrevista del mes de noviembre en El Llobregat.
Fornés durante la entrevista del mes de noviembre en El Llobregat. (Foto: El Llobregat)

El filósofo hospitalense Antonio Fornés ha sido entrevistado este viernes en La Vanguardia, durante el mes de noviembre explicó a El Llobregat el ‘Viaje a la sabiduría’

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto
0,341796875