www.elllobregat.com

Al Prat trenquem armaris!

Por Anna Martín Cuello
viernes 02 de octubre de 2020, 09:00h
El Baix Llobregat és una comarca plural, amb una gran consciència de classe i feminista, conseqüència d’uns orígens marcats per les lluites del moviment obrer i veïnal de moltes poblacions.

Unes reivindicacions de llibertat que han fet de la nostra comarca un territori decidit a posar fi al sistema patriarcal, comprometent-se amb la igualtat de gènere i pels drets del col·lectiu LGTBI.

És en aquest context, que des dels Ajuntaments del Baix Llobregat, com El Prat de Llobregat, fa dècades que impulsem accions i polítiques valentes per afavorir la plena igualtat entre dones i homes, i sobretot per erradicar d’arrel
qualsevol classe de desigualtat o violència masclista o LGTBIfòbica.

Perquè, malauradament la renovada ultradreta ha guanyat terreny en els darrers temps i, amb ella, també ho han fet els discursos d’odi i de vulneració d’uns drets que han costat anys de conquerir per part de les dones i del col·lectiu LGTBI.
I és davant d’aquesta amenaça, que la millor resposta que podem donar el món local és avançar cap a ciutats resilients i cohesionades, on la ciutadania estigui enxarxada, compromesa i crítica davant aquests discursos d’odi.

Des de la convicció de què lo personal és polític, al Prat aquest mes d’octubre aprovarem el Pla Local per la diversitat sexual, afectiva de gènere 2020-2025, perquè volem construir una ciutat on tothom, senti com senti i estimi com estimi, pugui conviure en pau i amb seguretat, i desenvolupar el seu projecte de vida amb igualtat, dignitat i llibertat.

Cal reforçar la idea que vivim en un món divers i és del tot necessari garantir aquesta pluralitat de la gent que conforma els nostres pobles i ciutats, de les diverses formes de sentir, d’identificar-se, d’estimar i de gaudir del seu cos.I les administracions hem de ser coneixedors d’aquesta realitat i actuar amb contundència davant de qualsevol classe de discriminació, exclusió o violència que es pugui donar cap al col·lectiu LGTBI.

En definitiva, amb aquest Pla Local el que volem és fer un pas més cap a un Prat orgullós de la seva diversitat, generant espais de visualització i participació del col·lectiu LGTBI, on plegats puguem coproduir polítiques públiques valentes i transformadores que permeti als i les pratenques, del present i del futur, créixer amb llibertat, lliures de por i de violències, i feliços reconeixent-se tal com són.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios