www.elllobregat.com

Aprovem els pressupostos que necessita El Prat

Por Anna Martín Cuello
viernes 08 de enero de 2021, 08:00h
Al desembre és dona una de les cites més importants de la política municipal, la presentació i aprovació dels pressupostos municipals per l’any vinent.

En un context pandèmic com l’actual, que arrossega una crisi econòmica i social sense precedents, l’objectiu principal del pressupost municipal del 2021 del Prat és promoure una ciutat cohesionada, que cuidi i que no deixi a ningú enrere.

La despesa d’Acció Social augmenta més de 540.000€ per fer front a les sol·licituds d’ajuts, serveis i programes per a la gent que més està patint aquesta crisi. Serveis de Ciutadania també incrementa prop de 370.000€, principalment per reforçar el projecte d’agents cívics i de convivència, i per donar suport al teixit associatiu pratenc.

El nostre pressupost promou reactivar el teixit econòmic local. Els programes de Desenvolupament Econòmic augmentaran més de 675.000€ per seguir desplegant el pla de xoc i de reactivació econòmica municipal, així com fomentar l’ocupació de qualitat i fer costat al comerç del Prat contribuint a la seva digitalització.

Un dels punts més importants pel futur de la ciutat són les inversions. Destinem més de 7 milions d’euros per afavorir un model urbà més sostenible, habitable i amb major cohesió social, pacificant diversos carrers i apostant per la transició energètica com un eix estratègic per a la reconstrucció.

El futur del Prat és verd: durant el 2021 instal·larem plaques fotovoltaiques a 22 sostres municipals que produiran 1MW per tal de generar energia 100% renovable. A través del Pla Moves, promourem un projecte de mobilitat sostenible a l’empresa per incentivar els desplaçaments descarbonitzats de les treballadores als centres de treball i crearem un flota de vehicles elèctrics compartits per a la ciutadania del Prat en dies festius.

Garantint un model de creixement sostenible al Prat, únic al nostre entorn, construirem 300 habitatges de lloguer assequible i públic, i seguim invertint i apostant per la futura residència per a la gent gran. El projecte, que serà pioner a tot Catalunya, fomentarà per l’autonomia de les usuàries i la garantia de les cures i la dignitat al llarg de la vida.

Acció social, futur verd i habitatge públic, els pressupostos que El Prat necessita! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios