www.elllobregat.com

Al costat de la nostra restauració

Por Anna Martín Cuello
jueves 01 de julio de 2021, 18:25h
La pandèmia de la Covid-19 ens va portar, primer de tot, una crisi sanitària mundial sense precedents i, a continuació, una crisi social i econòmica de la que trigarem anys a recuperar-nos.

Les restriccions que ens comunicaven les administracions competents, Estat i Generalitat, a través del Procicat, han marcat el nostre dia a dia durant mesos, i segurament totes compartim que un dels àmbits econòmics més afectats per aquestes mesures ha estat la restauració, un sector que dóna treball a milers de persones i assegura el benestar de moltes famílies arreu de Catalunya.

Les restriccions d’aforament, la limitació dels d’horaris, els confinaments perimetrals o fins i tot el tancament permanent del sector han estat les mesures que més s’han produït als nostres municipis, fent que l’activitat econòmica de la restauració fos realment complicada, i a l’Ajuntament del Prat no hem estat aliens a aquesta situació límit. Durant els pitjors mesos de la pandèmia vam articular un paquet de mesures de suport econòmic i d’estructura per a les empreses de comerç i restauració amb l’objectiu de mitigar l’impacte econòmic negatiu de la Covid-19. Vam crear, per exemple, ajudes i bons directes per a tots aquells negocis que havien hagut de tancar durant la crisi, vam entregar kits de seguretat anticovid-19 a tots els comerços, bars i restaurants de la ciutat, i també vam bonificar les taxes de terrasses del 2020, mesura que hem repetit per aquest 2021.

Al Prat estimem i potenciem la restauració i la gastronomia com a punts d’atracció turística de qualitat i de ‘quilòmetre 0’, i amb la intenció de donar a conèixer els nostres productes estrella en els establiments locals, vam dissenyar campanyes de ciutat com la “Mengem Carxofa” i “Mengem Potablava” en el marc de la nostra emblemàtica com la Fira Avícola.

Ara que el més dur sembla que ha passat i, mantenint les mesures de precaució, tornem a la quotidianitat que tant hem trobat a faltar, seguirem, com la resta de la ciutadania del Prat, al costat de la nostra restauració. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios