www.elllobregat.com
Al Baix Llobregat, ara més que mai, som el que mengem
Ampliar

Al Baix Llobregat, ara més que mai, som el que mengem

Por Anna Martín Cuello
viernes 01 de mayo de 2020, 08:00h
A l Baix Llobregat, com tot el país i el planeta, pateix en aquests moments un cop duríssim. El coronavirus ha generat una crisi sanitària, però també social i econòmica. L’economia s’ha paralitzat. I en aquest context, el valor de la proximitat pren renovada força.

Si pensem en les fonts d’alimentació que tenim al nostre territori, el primer que ens trobem és el Parc Agrari del Baix Llobregat. Un cor agrícola de quasi 3.000 hectàrees, que abasteix de producte fresc i de proximitat a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona i part de Catalunya.

Aquest territori, ubicat en una de les zones més denses i poblades del país, amb infraestructures que la tensen, com el Port i l’Aeroport, s’ha convertit en una peça clau en aquesta crisi.La pagesia de la nostra comarca és la veritable protagonista. La seva feina representa el primer esglaó que mou tota la cadena agroalimentària i per tant, s’han convertit en un recurs essencial per cuidar-nos.El seu treball diari, i amb totes les mesures de seguretat existents, fa possible que als nostres mercats i botigues no ens faltin productes frescos i de temporada. Uns aliments que tenim a tocar de casa, que podem adquirir sense intermediaris, directes del camp i que són essencials per portar una dieta saludable, en un context de confinament. M’atreveixo a dir que en aquesta crisi la ciutadania ha (re)connectat amb la nostra pagesia. Prenent consciència de la importància del que mengem i de la sort que tenim de viure al costat del Parc Agrari, el nostre gran rebost. Són diverses les iniciatives que han sorgit a través dels Ajuntaments i de les entitats per pal·liar els efectes de l’aturada econòmica sobre el sector primari, promocionant el consum dels productes locals. Penso per exemple en la campanya de #MengemCarxofa, impulsada al Prat de Llobregat però que ha tingut transcendència més enllà inclús de la nostra comarca.

Malauradament, el tancament de restaurants ha impactat molt negativament la venda d’aquests productes, i això ha fet que la pagesia s’hagi adaptat a les necessitats actuals i s’hagin organitzat per fer comandes a domicili i abastir d’aliments a tota la ciutadania i en especial, d’aquells col·lectius en risc que no poden sortir de casa.

La nostra pagesia fa setmanes que ens ajuda a cuidar-nos, fent un esforç per adaptar-se a una nova realitat que ens afecta a totes nosaltres. Ara ens toca a nosaltres respondre, consumint avui i sempre producte de proximitat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios