Torrelles de Llobregat

Nou pas per retirar l’antena de telefonia mòbil del costat de l’escola Sant Martí de Torrelles

Redacción | Miércoles 26 de abril de 2017
La Comissió d’Ensenyament del Parlament aprova, per unanimitat, que la Generalitat intervingui entre Vodafone i l’Ajuntament per trobar una nova ubicació consensuada

La lluita per reubicar l’antena de telefonia mòbil instal·lada per Vodafone a tocar de l’escola Sant Martí de Torrelles suma un nou pas. La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya ha instat al Govern, per unanimitat, a mediar entre les parts, principalment, la companyia privada i Torrelles, per trobar una nova ubicació consensuada per l'antena.

La mobilització ciutadana suma, doncs, un nou avenç per buscar un emplaçament, després que a l’octubre es signés per tots els partits la Proposta de Resolució i que s’iniciés a tràmit. Ahir, va quedar definitivament aprovada.

Pel que fa la ubicació, segons va informar la Comissió per a la reubicació de l’antena de l’Ampa Sant Martí a febrer d’aquest any, ja hi hauria un principi d’acord per portar l’antena a una pista que hi ha entre un dipòsit de can Coll i el cementiri del municipi, enmig del bosc. Tècnicament, Vodafone va acceptar la proposta, però es va negar a pagar la instal·lació de sis pals elèctrics necessaris. Fer que va deixar, de nou, el procés aturat.

La plataforma ciutadana celebra, ara, l’aprovació definitiva de la Proposta de Resolució i confia que amb la Generalitat implicada, s’arribi a un acord que faci treure l’antena del costat de l’escola.