Medi Ambient

Aigües de Barcelona crea un ‘hub’ per assolir la neutralitat climàtica

Redacción | Domingo 03 de julio de 2022

Aigües de Barcelona ha posat en marxa el “Hub d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona: cap a la neutralitat oberta i la resiliència”, un espai de codesenvolupament i compromís, obert a la participació dels diferents grups de relació de la companyia, per assolir el repte col·lectiu d’actuar davant l’emergència climàtica, i contribuir a la neutralitat climàtica i la resiliència del territori



Han participat en el llançament del projecte 38 empreses proveïdores del cicle integral de l’aigua, que s’han sumat al Hub amb l’objectiu de contribuir a l’assoliment de la neutralitat en emissions del territori abans del 2050 i donar resposta a l’emergència climàtica, en especial l’emergència hídrica i dels recursos naturals.
Xavier Bernat, director d’Acció Climàtica d’Aigües de Barcelona, ha declarat que el Hub d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona: cap a la neutralitat oberta i la resiliència permetrà a les organitzacions i empreses que s’hi sumin “explorar i generar nous models ecològics i d’impacte positiu a les cadenes de valor i l’ecosistema territorial. També està previst que el Hub sigui un espai comú d’aprenentatge i d’innovació climàtica així com de contribució als marcs (científics, normatius, institucionals i estratègics) que impulsen la transició ecològica col·lectiva”. ha apuntat Xavier Bernat.

Càlcul de la petjada ambiental
El Hub és un espai de compromís, codesenvolupament, sensibilització i debat on, entre altres accions, es compartiran bones pràctiques en acció climàtica, coneixement per al càlcul de la petjada ambiental i estratègies per reduir-la, així com tendències de l’entorn reguladores, estratègiques i de cofinançament verd. El projecte impulsat per Aigües de Barcelona preveu, fins i tot, esdevenir una palanca per crear nous espais de col·laboració i innovació oberta en l’àmbit climàtic.
El projecte s’emmarca en la Política d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona, aprovada pel Consell d’Administració de la companyia al novembre de l’any passat i amb la qual Aigües de Barcelona assumeix un lideratge actiu vers l’acció climàtica, cooperant amb els grups de relació i el territori, i plantejant objectius ambiciosos que donin resposta a l’agenda climàtica global i les polítiques locals.