www.elllobregat.com
Aigües de Barcelona crea un ‘hub’ per assolir la neutralitat climàtica
Ampliar

Aigües de Barcelona crea un ‘hub’ per assolir la neutralitat climàtica

Aigües de Barcelona ha posat en marxa el “Hub d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona: cap a la neutralitat oberta i la resiliència”, un espai de codesenvolupament i compromís, obert a la participació dels diferents grups de relació de la companyia, per assolir el repte col·lectiu d’actuar davant l’emergència climàtica, i contribuir a la neutralitat climàtica i la resiliència del territori

Han participat en el llançament del projecte 38 empreses proveïdores del cicle integral de l’aigua, que s’han sumat al Hub amb l’objectiu de contribuir a l’assoliment de la neutralitat en emissions del territori abans del 2050 i donar resposta a l’emergència climàtica, en especial l’emergència hídrica i dels recursos naturals.
Xavier Bernat, director d’Acció Climàtica d’Aigües de Barcelona, ha declarat que el Hub d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona: cap a la neutralitat oberta i la resiliència permetrà a les organitzacions i empreses que s’hi sumin “explorar i generar nous models ecològics i d’impacte positiu a les cadenes de valor i l’ecosistema territorial. També està previst que el Hub sigui un espai comú d’aprenentatge i d’innovació climàtica així com de contribució als marcs (científics, normatius, institucionals i estratègics) que impulsen la transició ecològica col·lectiva”. ha apuntat Xavier Bernat.

Càlcul de la petjada ambiental
El Hub és un espai de compromís, codesenvolupament, sensibilització i debat on, entre altres accions, es compartiran bones pràctiques en acció climàtica, coneixement per al càlcul de la petjada ambiental i estratègies per reduir-la, així com tendències de l’entorn reguladores, estratègiques i de cofinançament verd. El projecte impulsat per Aigües de Barcelona preveu, fins i tot, esdevenir una palanca per crear nous espais de col·laboració i innovació oberta en l’àmbit climàtic.
El projecte s’emmarca en la Política d’acció climàtica d’Aigües de Barcelona, aprovada pel Consell d’Administració de la companyia al novembre de l’any passat i amb la qual Aigües de Barcelona assumeix un lideratge actiu vers l’acció climàtica, cooperant amb els grups de relació i el territori, i plantejant objectius ambiciosos que donin resposta a l’agenda climàtica global i les polítiques locals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios