Cervelló

Reflexionem de veritat

Josep Ramon Mut | Martes 30 de mayo de 2023

Ipassada qualsevol elecció arriba la reflexió i anàlisi de resultats. I ara que per primer cop em toca fer l'anàlisi des d'una perspectiva de davallada electoral de la formació política a la qual pertanyo, no faré allò que sempre he criticat de sortir a dir que hem guanyat, o que ha anat prou bé, i parlar només dels aspectes positius (que òbviament en unes municipals existeixen en funció del municipi).

En primer lloc Esquerra Republicana no ha obtingut en termes generals a la comarca els resultats esperats. Era molt difícil millorar, doncs veníem de tenir nombroses alcaldies, i ser com a mínim segona força a gairebé tot arreu del Baix Llobregat. Tanmateix l'objectiu era mantenir resultats i no s'ha aconseguit malgrat que seguim sent l'alternativa destacada al PSC, el guanyador incontestable d'aquestes eleccions.

En segon lloc l'altíssima abstenció ens ha provocat la irrupció de l'extrema dreta i això ens ha de fer reflexionar. L'abstenció ve pel desencís de la ciutadania i allunyament respecte a la classe política. Però per què? Doncs perquè no tenen la sensació que els polítics resolguem els problemes, ens veuen a tots iguals... i malgrat això no és real cal combatre-ho i no callar davant discursos populistes.

Per acabar, ara toca estar a l'alçada dels suports rebuts i saber llegir bé el que ens ha dictat la ciutadania. Si defraudem als votants que han continuat fent-nos confiança i no sabem tornar a recuperar als votants perduts d'aquí a quatre anys seguirem en el mateix retrocés democràtic que és que la ciutadania ja no cregui en aquest sistema d'elecció dels seus dirigents.

TEMAS RELACIONADOS: