www.elllobregat.com
Reflexionem de veritat

Reflexionem de veritat

Por Josep Ramon Mut
martes 30 de mayo de 2023, 20:00h

Ipassada qualsevol elecció arriba la reflexió i anàlisi de resultats. I ara que per primer cop em toca fer l'anàlisi des d'una perspectiva de davallada electoral de la formació política a la qual pertanyo, no faré allò que sempre he criticat de sortir a dir que hem guanyat, o que ha anat prou bé, i parlar només dels aspectes positius (que òbviament en unes municipals existeixen en funció del municipi).

En primer lloc Esquerra Republicana no ha obtingut en termes generals a la comarca els resultats esperats. Era molt difícil millorar, doncs veníem de tenir nombroses alcaldies, i ser com a mínim segona força a gairebé tot arreu del Baix Llobregat. Tanmateix l'objectiu era mantenir resultats i no s'ha aconseguit malgrat que seguim sent l'alternativa destacada al PSC, el guanyador incontestable d'aquestes eleccions.

En segon lloc l'altíssima abstenció ens ha provocat la irrupció de l'extrema dreta i això ens ha de fer reflexionar. L'abstenció ve pel desencís de la ciutadania i allunyament respecte a la classe política. Però per què? Doncs perquè no tenen la sensació que els polítics resolguem els problemes, ens veuen a tots iguals... i malgrat això no és real cal combatre-ho i no callar davant discursos populistes.

Per acabar, ara toca estar a l'alçada dels suports rebuts i saber llegir bé el que ens ha dictat la ciutadania. Si defraudem als votants que han continuat fent-nos confiança i no sabem tornar a recuperar als votants perduts d'aquí a quatre anys seguirem en el mateix retrocés democràtic que és que la ciutadania ja no cregui en aquest sistema d'elecció dels seus dirigents.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios