Josep Ramón Mut

Uns espais d’oci segurs

Josep Ramon Mut | Viernes 03 de noviembre de 2023
En els darrers temps els episodis que s’han produït en localitats com Molins de Rei i que s’han d’emmarcar en un context exclusivament vinculat amb l’oci nocturn, en el qual un grup reduït de persones aprofiten per fer vandalisme ens ha generat certa alarma.

Tot i no tractar-se de grups organitzats sinó de persones que a títol individual aprofiten crides existents a les xarxes socials per congregar-se en localitats que estan de festa, les conseqüències que generen són extremadament mediàtiques i per això és imprescindible contextualitzar els fets i abordar-los des de criteris objectius.

S’ha de reconèixer que en aquests casos la resposta per part del Govern ha estat clara: combatre aquests episodis de violència gratuïta de forma efectiva. El cos de Mossos així ho ha fet, practicant, per exemple, diverses detencions de presumptes autors dels aldarulls a Molins de Rei. La seguretat vol dir la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania, i això implica també el dret a la tranquil·litat de la gent. Això és incompatible amb episodis de violència gratuïta i injustificada.

Alhora, des del meu punt de vista el Conseller Elena va actuar àgil i encertadament anunciant també una major dotació policial en esdeveniments d’oci multitudinaris, per evitar possibles casos com el de Molins, a més d’una major feina prèvia de prevenció. Perquè molts cops la dissuasió amb la simple presència d’efectius policials ja evita molts d’aquests incidents. III

TEMAS RELACIONADOS: