www.elllobregat.com
Uns espais d’oci segurs
Ampliar

Uns espais d’oci segurs

Por Josep Ramon Mut
viernes 03 de noviembre de 2023, 12:50h
En els darrers temps els episodis que s’han produït en localitats com Molins de Rei i que s’han d’emmarcar en un context exclusivament vinculat amb l’oci nocturn, en el qual un grup reduït de persones aprofiten per fer vandalisme ens ha generat certa alarma.

Tot i no tractar-se de grups organitzats sinó de persones que a títol individual aprofiten crides existents a les xarxes socials per congregar-se en localitats que estan de festa, les conseqüències que generen són extremadament mediàtiques i per això és imprescindible contextualitzar els fets i abordar-los des de criteris objectius.

S’ha de reconèixer que en aquests casos la resposta per part del Govern ha estat clara: combatre aquests episodis de violència gratuïta de forma efectiva. El cos de Mossos així ho ha fet, practicant, per exemple, diverses detencions de presumptes autors dels aldarulls a Molins de Rei. La seguretat vol dir la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania, i això implica també el dret a la tranquil·litat de la gent. Això és incompatible amb episodis de violència gratuïta i injustificada.

Alhora, des del meu punt de vista el Conseller Elena va actuar àgil i encertadament anunciant també una major dotació policial en esdeveniments d’oci multitudinaris, per evitar possibles casos com el de Molins, a més d’una major feina prèvia de prevenció. Perquè molts cops la dissuasió amb la simple presència d’efectius policials ja evita molts d’aquests incidents. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios