www.elllobregat.com
Ple de la corporació que ha adherit la Diputació a l'AMI
Ampliar
Ple de la corporació que ha adherit la Diputació a l'AMI (Foto: Diputació de Barcelona (Òscar Giralt))

La Diputació de Barcelona, nou membre de l’Associació de Municipis per la Independència

jueves 01 de octubre de 2015, 17:01h

L’ens provincial aprova amb el suport de CDC, ERC i la CUP l’adhesió a aquest entitat que ja compta amb el suport de 765 municipis de Catalunya i més de quaranta consells comarcals

L’Associació de Municipis per la Independència ha rebut avui un nou suport a favor del seu objectiu d’aconseguir la transició cap a la independència de Catalunya. La Diputació de Barcelona s’ha adherit a l’entitat gràcies als vots favorables de CDC, ERC-AM i CUP-PA durant el Ple de la corporació “amb l’objectiu de contribuir a fer efectiva la transició cap a la independència, tot assumint que els drets nacionals, els drets socials, i la igualtat de gènere són indestriables per aconseguir una societat justa i lliure”.

D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona es suma als 765 municipis que ja donen suport a l’associació independentista, així com a la quarantena de consells comarcals que també es van posicionar a favor. “És lògic que avui portem i votem aquesta moció”, ha dit el portaveu de CiU, Joan Carles Garcia Cañizares, posant en consonància la posició de l’ens supramunicipal amb la gran majoria d’ajuntaments de la demarcació. “És un tema de dignitat, conseqüentment amb el que han decidit els ciutadans de Catalunya”, afirmava Jordi Fàbrega, portaveu republicà. Els dos partits del govern provincial han rebut també el suport de la CUP que, tot i no creure en un ens com la Diputació, ha valorat positivament la decisió de l’òrgan en aquest sentit: “Les administracions han de fer passos valents per respondre a les mobilitzacions dels ciutadans”, ha dit la diputada Laia Sabater.

D’altra banda, l’adhesió a l’AMI ha comptat amb l’abstenció d’Unió i del grup ecosocialista d’Entesa; i el vot contrari, com no podia ser d’altra manera, de les formacions unionistes: PSC, C’s i PP.

A més de la decisió de formar part de l’associació, la Diputació de Barcelona ha aprovat també una moció en defensa de les vegueries com a model territorial de referència per “construir una arquitectura institucional pròpia que resolgui greuges històrics i, alhora, ens doti d’unes institucions més racionals, eficients, eficaces i democràtiques”. En aquest cas, la votació ha comptat amb el suport favorable d’Entesa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios