www.elllobregat.com
Font: Diputació de Barcelona
Font: Diputació de Barcelona

L’independentisme agafa color a la Diputació de Barcelona

martes 26 de mayo de 2015, 11:57h
Els catorze diputats de Convergència i Unió, els onze d’Esquerra i els tres de les CUP sumen la majoria absoluta a l’ens provincial fixada en 26 membres

Més enllà d’escollir el dibuix polític municipal i, en definitiva, el teu alcalde, de les eleccions locals surten també els representants dels òrgans supramunicipals com les diputacions. En el cas de la demarcació de Barcelona, tot i la pèrdua per part de Convergència i Unió de sis diputats, el Ple provincial obté una àmplia majoria independentista gràcies als bons resultats obtinguts d’Esquerra Republicana de Catalunya (11 membres) i les CUP (3). Així, els tres partits clarament independentistes sumarien 28 diputats, dos més del que marca la majoria absoluta de 26 en un ple amb 51 membres.

Pel que fa la resta, amb el 100% dels vots escrutats de les eleccions municipals, la composició política del Ple de la Diputació comptarà amb la presència del PSC amb 10 diputats, tercera força a nivell provincial amb nou representants menys; Entesa amb 7; i Ciutadans i Partit Popular amb tres membres cadascun.

Geogràficament, al partit judicial de L’Hospitalet de Llobregat ha guanyat el PSC amb dos diputats mentre que C'S, Entesa, PP i ERC en sumen un. Per la seva part, a Sant Feliu –l’altre partit judicial del Baix Llobregat- també s'imposa el PSC amb dos diputats per davant del que aconsegueix ERC.

CiU s'ha emportat els diputats únics de Berga, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. El partit judicial d'Arenys de Mar ha determinat que tant CiU com ERC passin a tenir un diputat cadascun, tal i com succeeix a Manresa i a Vic. Granollers i Mataró tindran un representant de CiU, ERC i PSC.

D'altra banda a Sabadell, els quatre diputats se'ls reparteixen entre CUP, ERC, PSC i Entesa; i, a Terrassa, entre CIU, ERC, PSC i Entesa. Al partit judicial de Barcelona, Entesa i CiU obtenen 4 diputats; mentre que PSC, PP, ERC, C's i CUP en sumen 2.

D’aquesta manera quedarà, doncs, el nou ple provincial d’on haurà de sortir la Junta de Govern i el futur president de la Diputació que agafarà el relleu de Salvador Esteve. La Junta Local obrirà immediatament la ronda de contactes amb les diferents agrupacions de partits per escollir, definitivament, els membres representants. En aquest sentit, s’ha d’esperar a la constitució de tots els ajuntaments de la província per tenir oficialment el nou ple provincial, acte que segurament es celebrarà ja al mes de juliol.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios