www.elllobregat.com
La coproducció de Teatres en Xarxa portarà al Baix l'obra ‘Maria Rosa’ d’Àngel Guimerà

La coproducció de Teatres en Xarxa portarà al Baix l'obra ‘Maria Rosa’ d’Àngel Guimerà

lunes 18 de enero de 2016, 16:44h

Els quatre municipis del territori signants de la inicitiva oferiran aquesta obra consirada entre les referents de la literatura i cultura catalana

Amb l’objectiu de descentralitzar el món de la cultura i sumar esforços per atraure propostes artístiques de qualitat a l’entorn de Barcelona, el juliol de 2014 es va impulsar el projecte Teatres en Xarxa, al qual hi ha set municipis implicats, quatre d’ells del territori: Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat i El Prat. Ja a la passada temporada es van aconseguir atraure obres com ‘Tirant lo Blanc’. Enguany és el moment de consolidar aquesta iniciativa per aconseguir, precisament, sumar més suports. Què millor manera que oferint a les nostres poblacions propostes com ‘Maria Rosa’, d’Àngel Guimerà, considerada una de les obres de referència de la literatura catalana.

La coproducció entre el Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa farà que l’obra, dirigida per Carlota Subirós, estigui a les quatre ciutats de l’entitat: Teatre Despí de Sant Joan Despí (4 de març); Teatre Modern de El Prat de Llobregat (13 de març); Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca (19 de març) i Can Massallera de Sant Boi de Llobregat (17 d’abril). Abans, però, d’aquest ‘tour’ s’estrenarà al TNC el 20 de gener. Assassinats, venjances, passions ocultes, tensions sexuals i, sobretot, un retrat de la precarietat laboral del món obrer converteixen a ‘Maria Rosa’ en una denúncia de les injustícies socials en la que és un dels clàssics de Guimerà.

Entre les ciutats que oferiran l’obra es troba, com dèiem, Sant Andreu de la Barca que, amb el seu modern Núria Espert, s’ha convertit en un referent cultural al centre i nord del territori: “Amb propostes com aquesta ampliem l’oferta cultural i de lleure als nostres ciutadans”, ha dit l’alcalde, Enric Llorca, abans de destacar l’aposta ferma del Govern local per la cultura. En aquest sentit es pronunciava el regidor de Cultura, Juan Pablo Beas: “El nostre objectiu és difondre la cultura i fer-la accessible a tothom”.

La qualitat d’equipaments com el Núria Espert permet al territori comptar amb aquestes obres de qualitat, a més, a un preu assequible, cosa que no era possible anys enrere. Per tot, la nova iniciativa de Teatres en Xarxa, que complirà dos anys a l’estiu, és ara per ara una excel·lent eina per apropar la cultura a tots els baixllobregatins.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios