www.elllobregat.com
L’Ajuntament de Sant Boi obre 12 nous expedients sancionadors per tenir pisos buits
Ampliar

L’Ajuntament de Sant Boi obre 12 nous expedients sancionadors per tenir pisos buits

viernes 30 de septiembre de 2016, 09:31h

La multa por ascendir a 2.500 euros d’entrada per incentivar la cessió dels habitatges per a lloguers socials

Poc més d’un any després de les primeres sancions municipals per comptar amb pisos buits, l’Ajuntament de Sant Boi ha iniciat una dotzena d’expedients sancionadors a entitats bancàries i altres persones jurídiques per comptar amb pisos buits.

En concret, es tracta d’expedients de declaració d’ús anòmal d’habitatge després que els habitatges estiguessin buits “de forma injustificada” durant un mínim de dos anys. En total, segons fonts municipals, els expedients afecten fins a 81 habitatges. D’aquesta manera, el que es incentivar que, si no utilitzen aquests immobles, es destinin al lloguer social en el marc de la llei 24/2015 que obliga a les entitats financers i grans tenidors d’habitatges desocupats a la cessió de l’immoble per aquest fi.

Els expedients comporten, en un primer moment, una multa de 2.500 euros, que podria augmentar-se si no hi ha acord amb els titulars dels immobles. En aquest sentit, algunes de les entitats bancàries ja haurien manifestat el seu interès de continuar negociant un acord de cessió. De fet, l’equip de Govern local ja va iniciar una ronda de contactes a partir de la llei 24/2015, però que es va veure truncada per la suspensió parcial de la norma a instàncies del govern central.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios