www.elllobregat.com
Cornellà amplia les ajudes de la ‘quota zero’

Cornellà amplia les ajudes de la ‘quota zero’

jueves 04 de septiembre de 2014, 17:12h

Els ajuts, com ja vam explicar a El Llobregat, poden bonificar el 100% en diverses taxes, així com l’impost de vehicles i l’IBI

L’Ajuntament de Cornellà treu alguns dels requeriments amb els que va néixer el projecte ‘Quota Zero’ i, per tant, amplia l’ajuda a qualsevol persona que posi en marxa un negoci o activitat empresarial a la ciutat.

En el cas de les persones jurídiques caldrà acreditar que la majoria de les persones dels emprenedors o emprenedores que formin part de la societat i que treballin a l’empresa, visquin a Cornellà, inscrites al padró municipal amb una antiguitat mínima de dos anys. Una persona física també haurà d’acreditar aquest període de residència i no haver estat donat d’alta en els 6 mesos immediatament anteriors a l’inici de l’activitat en el règim especial de la Seguretat Social de treballadors autònoms (RETA).

Aquests seran les úniques ratlles vermelles d’aquest projecte “Quota zero” que s’havia posat en marxa el passat mes de març, destinat als joves menors de 35 anys que volien iniciar un projecte empresarial a la ciutat per primera vegada. Com ja vam explicar amb dos exemples d’emprenedors de la ciutat, els ajuts són del 100% en impostos com ara l’IBI (si el local és llogat) i el de vehicles de tracció mecànica, i en taxes com ara la recollida de residus comercials, la d’ocupació de terrenys d’ús públic o la de serveis urbanístics, a més de la bonificació parcial de l’impost de construccions, instal·lacions i obres. Amb aquesta ampliació, l’objectiu de Ajuntament és seguir impulsant eines que dinamitzin el mercat laboral de la ciutat, i oferir un incentiu als emprenedors que fomentin la creació de llocs de treball.

Se suma a altres accions com els plans locals d’ocupació per a 2014, que preveu la contractació de 400 persones, fruit de l’Acord Social contra la Crisi; o la creació d’un nou espai polivalent per als joves emprenedors, al barri del Pedró, que s’afegirà als serveis d’assessorament i informació que es porten a terme a través del Centre d’Empreses en àrees econòmiques i financeres; i del Citilab on també funciona un viver tecnològic i s’ofereix assessorament en aquesta matèria.

04 de setembre de 2014||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios