www.elllobregat.com

Martorell obre una nova oficina de l’emprenedor

martes 21 de octubre de 2014, 18:25h
L'Ajuntament de Martorell ha ampliat els serveis i recursos que ofereix als emprenedors i les empreses amb un nou Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE), acreditat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que pretén facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques.
El primer tinent d'alcalde, Xavier Fonollosa, el regidor de Promoció Econòmica, Treball i Noves Tecnologies, Lluís Amat, i el vicepresident primer de la Diputació, Ferran Civil, han presentat avui aquest servei, que ja ha donat d'alta dos autònoms.

En la seva intervenció, Ferran Civil ha recordat els motius de la implicació de la Diputació de Barcelona en aquesta iniciativa mitjançat el conveni que va signar amb el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme el passat 27 de desembre: «Les empreses són un bé preuat, a qui cal ajudar i facilitar la feina. I si parlem sobre la facilitat de crear empreses, l'Estat espanyol no queda en gaire bona posició a nivell internacional» ja que calen 23 dies mentre que la mitjana dels països de l'OCDE és d'11,1. Així mateix, ha afegit que «un estudi de la Diputació de Barcelona constata que les nostres empreses valoren el seu ajuntament en relació a la tramitació, amb un 6,6 sobre 10, remarcant que calen millores en l'agilització i la simplificació dels tràmits».

El també responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local ha afirmat que «des de la Diputació estem convençuts que és un encert que els ens locals, mitjançant els seus Centres Locals de Serveis a les Empreses, esdevinguin nous punts PAE» perquè «l'any passat van atendre 57.000 emprenedors i unes 25.000 empreses, acompanyant més d' 11.000 projectes empresarials».

A les comarques barcelonines hi ha actualment «264 punts PAE: 42 públics i 222 privats (gestories, organitzacions empresarials, col•legis professionals). No obstant això, més del 75% dels tràmits es realitzen des dels PAE de titularitat pública», ha puntualitzat el vicepresident Civil. «Amb aquest conveni amb el Ministeri hem ampliat el nombre de punts PAE públics, mitjançant la participació dels Centres Locals de Serveis a les Empreses de 21 ens locals que reunien, com en el cas de Martorell, uns requisits determinats pel que fa a representativitat territorial i activitat».

Els beneficis d'un PAE són «l'estalvi de tràmits, de temps i d'interlocutors, i la gratuïtat del servei», ha aclarit Ferran Civil, ja que es poden realitzar fins a 22 tràmits d'un sol cop i donar d'alta una empresa en 48 hores. En resum, una mostra de «l'estratègia de la Diputació de Barcelona per millorar la relació empresa-administració i facilitar i promoure l'activitat empresarial».

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios