www.elllobregat.com
Dos activistes de ‘Ni Muts ni a la Gàbia’ es pengen davant la Ciutat de la Justícia
Ampliar

Dos activistes de ‘Ni Muts ni a la Gàbia’ es pengen davant la Ciutat de la Justícia

lunes 27 de octubre de 2014, 12:32h
Els fets s’han donat al pont de la plaça Cerdà per donar suport als encausats per presumpte desordre públic i atemptat a l’autoritat a les protestes que, a 2007, es van donar contra el Pla Caufec d’Esplugues
Set anys després de les protestes contra el Pla Caufec d’Esplugues, comença el judici a sis activistes imputats per presumptes delictes de desordre públic i atemptat a l’autoritat. Els fets van tenir lloc a l’any 2007, quan un miler de veïns van mostrar el seu desacord al macroprojecte que volia convertir Esplugues en una nova porta luxosa de Barcelona. Una mena de Beverly Hills que es va topar amb el desacord ciutadà.

En aquest context, la manifestació de 2007 va acabar amb diferents aldarulls després de penjar pancartes als edificis o desmuntar les tanques de les obres. Dos anys després, al 2009, diferents activistes van ocupar instàncies de l’Ajuntament d’Esplugues. Tot i els fets, en cap dels casos van haver-hi identificacions ni detencions. Més tard, en canvi, la Fiscalía demanava penes de presó per presumpte desordre públic i atemptat a l’autoritat. Els encausats denuncien, en aquest sentit, que es tracta d’un procés arbitrari.

Per donar suport als sis encausats, dos activistes s’han penjat del pont de la Plaça Cerdà, pràcticament, davant de la Ciutat de la Justícia on avui comença el seu judici.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios