www.elllobregat.com
Joan Rosell presenta el llibre homenatge de Francesc Cabana a les empreses de la comarca
Ampliar

Joan Rosell presenta el llibre homenatge de Francesc Cabana a les empreses de la comarca

martes 28 de octubre de 2014, 17:37h
L’historiador econòmic Francesc Cabana publica el llibre del Fòrum Empresarial de la patronal AEBALL ‘L’Hospitalet i el Baix Llobregat: una història empresarial’
És un dels valors intangibles de la comarca, una senyal identitària, quelcom inherent al Baix Llobregat. “Té prop de 200 anys de cultura industrial”, deia l’historiador econòmic Francesc Cabana, autor del llibre “L’Hospitalet i el Baix Llobregat: Una Història Empresarial”, promogut per la patronal territorial AEBALL (Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat).

El president de la CEOE, Joan Rosell, ha presidit la presentació del llibre a la seu de Foment del Treball de Barcelona on ha destacat el paper empresarial al territori: “Aquest llibre és un homenatge a totes les empreses, també a les que han caigut”, assenyalava precisant Rosell. Coneixedor de la comarca ja que la seva família va gestionar diferents empreses a la zona, de fet, ell va estar a la signatura fundacional de AEBALL, Rosell va destacar l’evolució exponencial que el Baix i L’Hospitalet ha experimentat als darrers 40 anys. En aquest sentit, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va anar més enllà i va parlar de L’Hospitalet i del Baix Llobregat com “el centre neuràlgic de l’automoció a Espanya i el centre logístic del sud d’Europa”.

Per acabar, Joan Rosell va aprofitar per valorar la situació econòmica espanyola on va ser optimista tot i que amb precaucions: “la situació econòmica és encara complexa, però hi ha indicadors molt positius com que l’exportació representa ja el 35% del PIB o el fet que aquest any 2014 es crearan 50.000 noves empreses a Espanya”.

L’acte commemora el sisè aniversari del Fòrum Empresarial, una iniciativa que va engegar AEBALL i per on han passat ja més de 3.000 participants.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios