www.elllobregat.com
Unanimitat metropolitana contra la pobresa energètica
Ampliar

Unanimitat metropolitana contra la pobresa energètica

jueves 22 de enero de 2015, 17:40h
L’AMB organitza una trobada amb tots els regidors i tècnics responsables dels serveis socials per explicar el programa de pobresa energètica dotat amb 5 milions d’euros
El fons econòmic de cinc milions d’euros creat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona contra la pobresa energètica continua cremant etapes en el seu inici. Després de la seva creació al desembre, l’ens públic ha organitzat avui una trobada amb tots els regidors i tècnics responsables dels serveis socials de tots els ajuntaments metropolitans per fer pinya i informar sobre el desenvolupament d’aquest programa. Conegut com a Programa Metropolità de mesures contra la pobresa energètica, el que es vol és evitar els talls de subministraments energètics i d’aigua per motiu de falta de recursos econòmics. D’aquesta manera, els propers dies s’avançarà amb els acords d’adhesió voluntària dels ajuntaments metropolitans.

“Ajuntaments i companyies estan predisposats a adequar els procediments interns i vehicular-ho el més ràpid possible per arribar a la ciutadania”, expliquen fonts internes d’AMB. Els casos de pobresa energètica s’ha incrementat als darrers anys; de fet, anys enrere ni tan sols es donava importància aquest concepte. Per aquest motiu, l’AMB ha posat de relleu avui la cohesió i coordinació dels municipis de la metròpoli de Barcelona.

El desenvolupament d’aquest programa tindrà dos reptes: “Segons experiències similars, hi ha dos elements a tenir en compte. El primer, és que costa molt d’arrencar aquest tipus de programes. És a dir, costa que al principi hi hagi un gran volum de demanda per desconeixement dels ciutadans i que els procediments de gestió, municipals i de les companyies de serveis, s’adaptin ràpidament. En aquest sentit, tothom ha manifestat la seva predisposició a donar solucions de manera immediata per afrontar els mesos d’hivern. El segon, és que quan aquest tipus de programes comencen a funcionar totes les persones-llars que entren en el sistema repeteixen, es cronifiquen i no surten. Per tant, el nombre d’afiliats creix exponencialment. L’esperança de l’AMB és que es produeixi un canvi de cicle econòmic, que deixi d’entrar tanta gent i que, de mica en mica, alguns en vagin sortint”, exposa AMB.

De manera paral•lela, s’estan mantenint contactes amb les principals companyies subministradores. I és que, òbviament, es necessita de la seva col•laboració. Serà clau, per tant, la postura d’Agbar per l’aigua, de Gas Natural Fenosa pel gas i d’Endesa per l’electricitat.

L’AMB crearà pròximament un programa documental d’informació i formació adreçat a les persones en situació de risc de pobresa energètica i mantindrà el programa fins que s’exhaureixi el fons econòmic de 5 milions d’euros.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios