www.elllobregat.com
Els ‘potablava’ surten de la gàbia; és Festa Major

Els ‘potablava’ surten de la gàbia; és Festa Major

viernes 26 de septiembre de 2014, 10:02h
El Prat de Llobregat obre avui els seus quatre dies de Festa Major amb el pregoner ‘potablava’ Toni Garcia, director creatiu i d’art de BRB Internacional i president de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat
Amb una programació per tots els gustos i edats, variada, amb ‘mites’ nacionals als concerts, però també amb una aposta clara per les entitats de la ciutat, El Prat de Llobregat inicia avui la seva Festa Major, com és habitual, al darrer cap de setmana del mes de setembre. L’il•lustrador professional Toni Garcia serà l’encarregat d’oficialitzar (a les 21 hores, a la plaça de la Vila) aquestes festes, en un acte que anirà precedit d’una primera cercavila i que acabarà amb focs d’artifici just a sobre de la façana ‘il•luminada’ de l’Ajuntament de la ciutat.

A partir d’aquí, quatre dies de música, actes, foc, esport, cultura, que ompliran els carrers de El Prat fins dilluns 29. Entre els atractius musicals, un mínim de tres concerts diaris permet oferir un cartell amb artistes més que coneguts a nivell nacional, però també reservant un espai pels més locals: és el cas de ‘Bohemios Autorizaos’ (El Prat, 2006) que obriran divendres, abans que Canteca de Macao i la Fundación Tony Manero, que tornen amb el disc Superficial.

Us sona la famosa ‘Barbacoa’, ‘Mami que será lo que tiene el negro...’, ‘El Chiringuito’. Efectivament, Georgie Dann acabarà, pràcticament, la seva temporada de feina –l’estiu- a El Prat, per tots aquells que hagin ballat al seu ‘swing’ enèrgic i carismàtic. Serà, a les 21:30, al pàrquing de l’Estació de Rodalies, esplanada que ja s’ha consolidat, des de fa anys, com un dels principals espais oberts per acollir la Festa Major. Després, un altre dels grans del panorama musical espanyol. L’esplèndid i imprevisible Javier Gurruchaba arriba a El Prat amb la seva Orquestra Mondragón, després de 35 anys als escenaris i 14 àlbums publicats.

Menys coneguda, però amb un gran camí musical per recórrer, la cantant i compositora Joana Serrat oferirà un concert més íntim al Parc del Fondo d’en Peixo. Recentment ja va estar al Festival Altaveu de Sant Boi i ara arriba a El Prat amb la seva música folk i el rock d’arrels americanes. Prometedor concert on presenta el seu darrer àlbum, Dear Great Canyon, que segur que està a l’alçada del de l’any passat al mateix espai amb Maika Makowsky.

La Loca Histeria, el Dj Jesus-Eloy, Tandarica Bastard Orkestar, Lenacay i B-Funk completen la llista dels principals concerts a la ciutat. Més enllà de la música, infinitat d’actes i activitats s’organitzen als carrers ‘potablaves’. Entre les principals novetats es troba l’habitual trobada castellera, organitzada amb la col•laboració dels castellers de Cornellà, que presentarà a la nova colla castellera de la ciutat. Els castellers del Prat faran la seva primera actuació inaugural com a colla, dissabte a les 18 hores, amb una diada que aplegarà als de Cornellà, als Capgrossos de Mataró i als Minyons de Terrassa.

Just després el foc i la pólvora posarà el color i l’olor a la nit pratenca amb el 30è Pratifoc. La Colla de Diables està d’aniversari i segur que es fan notar al centre de la ciutat, acompanyats, com no podia ser d’altra manera, del seu gran ‘Pollo’.

El fi de festa anirà a càrrec de l’Esclat Gospel Singers, sota la direcció de Ramon Escalé (a les 20 hores, a la plaça de la Via), just abans de l’espectacle piromusical de final de festa.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios