www.elllobregat.com
Les empreses de Mercabarna guanyen competitivitat energètica
Ampliar

Les empreses de Mercabarna guanyen competitivitat energètica

jueves 11 de diciembre de 2014, 10:47h
A partir de 2015 s’estalviaran uns 425.000 euros en el seu conjunt i no patiran les fluctuacions del sector energètic

La factura energètica de gas i electricitat pot decantar la balança de la competitivitat cap a un lloc o un altre. De fet, aquest és l’objectiu de Mercabarca i l’Associació d’Empresaris d’aquest polígon alimentari (Assocome) que des de fa dos anys treballen conjuntament per reduir la despesa energètica. Per aquest 2015, tornen a repetir les bones notícies per bona part del polígon. 300 de les 700 empreses que hi ha a Mercabarna reduirà, a partir de gener, la factura de l’electricitat i del gas en un 0’2% ‘ en un 7’1% de mitjana respectivament. Aquesta rebaixa es suma a la que ja varen aconseguir l’anterior exercici, que van ser d’un 7’5% pel que fa la llum i d’un 13’7% al gas. Així, segons estima el complex alimentari, les empreses estalviaran uns 425.000 euros en el seu conjunt.

L’èxit parteix de la feina conjunta, com dèiem, de Mercabarna i Assocome que participen en una subhasta electrònica per contractar els serveis d’electricitat i gas, en nom d’aquestes 300 empreses que s’han sumat a la iniciativa. Durant aquesta subhasta, celebrada en temps real, les diferents companyies fan ofertes i contraofertes per millorar el preu del quilowatt/hora que paguen les empreses de mitjana. “El secret per aconseguir aquests descomptes és organitzar-nos per anar junts, ja que això ens dóna més poder per negociar amb les companyies proveïdores i ens permet aconseguir estalvis econòmics importants per a les firmes ubicades al nostre recinte”, opina el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, fent una crida a la resta de companyies que encara no s’han sumat a aquesta iniciativa. L’altre reclam important, l’altre avantatge a destacar és que, segons el president d’Assocome, Joan Llonch, “sabran en tot moment el que han de pagar, perquè no estaran sotmesos a les fluctuacions pròpies del sector energètic”.

Caminar junts ha ajudat, en aquest cas, a aconseguir avantatges que milloren la competitivitat de les empreses del polígon alimentari, i no es la primera vegada. Mercabarna i Assocome porten treballant conjuntament des de fa deu anys. Entre altres millores han aconseguit canviar el model de contractació conjunta per negociar amb les empreses de telecomunicacions. Així es van poder contractar 10.000 línies telefòniques, entre fixos i mòbils, pel conjunt d’empreses que van participar a la iniciativa, el que ha permès també obtenir unes tarifes molt econòmiques i uns serveis a la mida de les necessitats d’aquestes empreses.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto