Crònica de la Ronda 8 de l’IV El Llobregat Open Chess Tournament

Jesús Lozano, CEO de la companyia de transport de mercaderies nacional i internacional Lotrans, ha visitat el IV El Llobregat Open Chess Tournament i ens ha honrat fent el toc de campana que dóna inici a la ronda de joc. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

El començament de la vuitena ronda de l’IV El Llobregat Open Chess Tournament ha estat precedit pel toc de campana que, sent novetat en aquesta edició, ha esdevingut la icona del nostre torneig. En aquesta ocasió ha correspost fer-nos aquest honor a Jesús Lozano, CEO de la companyia de logística Lotrans, a qui agraïm molt la seva visita.

A l’apartat esportiu cal assenyalar que sengles victòries de Narayanan i Fedoseev als dos primers taulers els deixen amb excel·lents possibilitats de victòria amb vista a la ronda final. Matí, a les 10:00 h. (l’última ronda es juga en horari matutí, deixant espai a la tarda per fer els desempats a ritme ràpid) es disputaran el títol a la primera taula, sent que l’eslovè nascut a Rússia tindrà l’avantatge de jugar amb les peces blanques; alhora, a l’indi li valdran dos resultats: s’imposarà a la classificació final tant si guanya la partida com si fan taules.

Ha cridat l’atenció que, en un torneig que predisposa tant a la combativitat degut a la quantia dels premis econòmics en disputa, totes les partides entre les taules 3 i 12 han finalitzat a les taules. Per delit dels aficionats, això provoca que, després del líder Narayanan (7 p.) i el seu immediat seguidor Fedoseev (6,5 p.), hi hagi un nodrit grup de 9 fortíssims escaquistes amb 6 punts, amb el ganivet entre les dents per fer un tomb a la classificació a l’última ronda. Els desempats, en aquesta tessitura, prometen ser èpics.

El jove talent patrocinat per El Llobregat Open Chess Tournament Àlex Villa Tornero, concentrat. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

LA CÀTEDRA: PLANTEJAMENT

Us proposem que ens acompanyin amb el següent exercici, extret de la partida que han disputat els jugadors locals FM Àlex Villa Tornero i el MC Martín Horcajuelo Rocamora. És el torn de les blanques. Què farien vostès? Per què? Al final daquesta crònica tindran la solució.

Villa, Á. – Horcajuelo, M.

Entre les moltes sorpreses agradables que ens està deparant el IV El Llobregat Open Chess Tournament, hem descobert una faceta artística del GM d’origen rus nacionalitzat espanyol Daniil Yuffa. Desconeixíem la seva faceta com a músic i, en paraules de persones que el coneixen molt bé” (…) Daniil és un pianista d’alta categoria. Podria haver-se dedicat professionalment a la música”. I, recordant unes paraules que ens va compartir fa uns dies el president de la FEDA, Javier Ochoa, aquest enamorat de Chopin “ens alegra el cor quan, a un hotel, s’asseu davant d’un piano. És una delícia escoltar-lo”.

LA CÀTEDRA: SOLUCIÓ

En paraules del jove talent patrocinat per El Llobregat Open Chess, MF Àlex Villa: “Vaig jugar Axf7+. S’escapava de les mans canviar l’alfil pel cavall, mantenint una posició còmoda, però el lliurament em va semblar molt més prim. Amb Axf7+ obro línies sobre el rei negre, que es dirigeix ​​cap a una xarxa de mat. Les meves peces quedaran molt actives i coordinades: el cavall s’ha fet amo de la decisiva casella e6 (que serà una base d’operacions), la torre exerceix pressió a la columna d (que és oberta) i la dama té un trajecte bonic (e3-b3-e6) que culminarà donant caça al rei”.

Els nostres amables patrocinadors llueixen els seus logotips a El Llobregat Open Chess Tournament. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Els nostres amables patrocinadors llueixen els seus logotips a El Llobregat Open Chess Tournament. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Per Jorge I. Aguadero Casado, cap de redacció de Peó de Rei.

Desplaça cap amunt