Les inscripcions per a la 5a edició del LLOBREGAT OPEN CHESS TOURNAMENT s’obriran l’1 d’agost

El primer d’agost quedarà oberta la inscripció per a la cinquena edició del LLOBREGAT OPEN CHESS . Inicialment es podran inscriure el primer tram de jugadors: amb titulació de mestre internacional o gran mestre .

Tots els interessats poden consultar les bases de l’open i les notícies que generem, a www.elllobregat.com , clicant a l’anagrama del torneig, que es pot veure a la pàgina principal, a la dreta del logotip de la nostra capçalera.

Una de les línies de treball dels organitzadors de l’open és promocionar el desenvolupament esportiu de joves jugadors. Paral·lelament a l’organització del torneig, impulsem iniciatives amb aquest objectiu: ja l’any passat vam signar un conveni de col·laboració amb la Federació d’Escacs Valls d’Andorra ; conveni en què acordem la col·laboració d’ambdues organitzacions per promocionar tant El Llobregat Open Chess , com l’ Obert Internacional d’Escacs d’Andorra . Hem acordat procurar la invitació i intercanvi de jugadors vinculats als dos tornejos, especialment jugadors sub-20, que podran optar a les ajudes que les organitzacions respectives oferim a joves promeses dels escacs. El bon fer del GM Oscar de la Riva , ha afavorit la iniciativa i finalment l’acord aconseguit.

En les dues darreres edicions, una de les activitats programades va ser un campionat escolar . Aquest any pretenem continuar amb aquesta iniciativa; el matí del diumenge 1 de desembre a la seu d’open, Sant Boi, Can Massallera, organitzarem la tercera edició d’aquesta oferta per a joves jugadors, especialment els de la comarca.

Amb voluntat d’afavorir que jugadors catalans aconsegueixin progressar a la seva classificació, hem programat conjuntament amb el Club d’Escacs Sant Boi, la celebració de quatre tornejos tancats, que es jugaran tots els dijous d’octubre i novembre a partir de les cinc de la tarda, a la seu del Sant Boi CE, al Casal de Barri de Marianao.

Un dels tancats programats, portarà el nom de “ Memorial Mateu Chalmeta ”. Continuant la tradició de tornejos organitzats en anys anteriors pel club degà dels escacs a Sant Boi. Mateu Chalmeta va ser un destacat jugador; un dels fundadors del club a l’ Ateneu Santboià , que també va presidir. En els seus anys de competició, va aconseguir assolir la categoria de preferent, la màxima que als anys setanta, reconeixia els millors jugadors catalans. Mateu Chalmeta, veí de la Colònia Güell, va trobar continuïtat escaquista en fills i néts que destaquen com a forts jugadors catalans.

Continuem treballant per completar l’oferta d’activitats de EL LLOBREGAT OPEN CHESS 2024 .

Desplaça cap amunt