El Prat escalfa motors per al llobregat Open Chess

L'Ajuntament del Prat instal·la dues taules per jugar als escacs al carrer mesos abans del gran torneig internacional organitzat pel Llobregat

El Prat aposta pels escacs. El consistori ha instal·lat dues taules per jugar a escacs a l’aire lliure, amb bancs incorporats. Una s’ha situat a la plaça de Catalunya i l’altra als jardins de la Pau. Totes dues a l’ombra per poder gaudir a la partida.

Aquesta nova iniciativa de l’Ajuntament coincideix amb la celebració del 3 a l’11 de desembre al Prat del torneig elllobregat Open Chess. La cita, iniciativa organitzada pel Llobregat, es desenvoluparà al CEM Estruch del municipi, un poliesportiu amb les millors instal·lacions i comoditats per dur a terme el torneig en escacs internacionals.

Aquest campionat neix amb la vocació de celebrar-se anualment, de manera itinerant per tota la comarca del Baix Llobregat. En aquesta primera edició organitzada per la revista El Llobregat, compta amb el beneplàcit i vist i plau de la Federació Catalana d’Escacs, i amb el suport de l’Ajuntament del Prat i el Club d’Escacs del Prat de Llobregat.

El torneig constarà de dos grups, A i B. El grup A, obert a tots els jugadors amb llicència FIDE en vigor i ELO FIDE com a mínim de 1.900 punts, on ja s’han allistat 40 participants entre Grans Mestres i Mestres Internacionals de països com Espanya, Estats Units, Índia, Portugal, Turquia o Itàlia.

A l’altre grup, el B, està obert a jugadors amb ELO FIDE inferior a 2.000 punts i que no hagin superat els 2.100 punts d’ELO FIDE en els darrers tres anys. En aquest cas gairebé 10 participants el juliol del 2019 d’Espanya, Argentina o l’Índia ja han mostrat el seu interès inscrivint-se per participar-hi el proper mes de desembre.

Desplaça cap amunt